שייטל דק עשוי במחבת עם עגבניות מתוקות, מוח עצם וקוסקוס

מצרכים למנה אחת:80 גרם קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה" 1 ק"ג עצמות מוח 3 שיני שום מגוררות30 מ"ל חומץ שרי1 כפית מלח דק2 כפות שמן קנולה120 גרם שייטל מיושן, פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ15 עגבניות שרי תמר חצויות½ בצל סגול קצוץ½ כוס קרוטוני לחם לבןמלח אטלנטיפלפל שחור גרוס טריאופן ההכנה:קוסקוס:להכין את הקוסקוס על פי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה.ויניגרט מוח עצם:בסיר גדול עם הרבה מים מביאים את עצמות מוח העצם לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מוציאים את העצמות מן המים ומצננים.מוציאים בעזרת כפית את המוח מן העצם ומניחים בסיר קטן. מביאים לרתיחה, מסננים ומצננים.מוסיפים את השום, חומץ השרי והמלח הדק, ומערבבים.שייטל:מלהיטים מחבת נירוסטה ומוסיפים את שמן הקנולה. מניחים בעדינות את השייטל וצורבים כחצי דקה מכל צד. מנמיכים את האש.מוסיפים למחבת הנירוסטה את עגבניות השרי, הבצל הסגול, וויניגרט מוח העצם והקוסקוס שהכנו. מקפיצים כ-2 דקות על אש גבוהה. מוסיפים את הקרוטונים. מתקנים תיבול עם המלח האטלנטי והפלפל השחור הגרוסמעבירים לצלחת הגשה ומזליפים שמן זית.צילום אנטולי מיכאלו

מצרכים למנה אחת:
80 גרם קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1 ק"ג עצמות מוח
3 שיני שום מגוררות
30 מ"ל חומץ שרי
1 כפית מלח דק
2 כפות שמן קנולה
120 גרם שייטל מיושן, פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
15 עגבניות שרי תמר חצויות
½ בצל סגול קצוץ
½ כוס קרוטוני לחם לבן
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
קוסקוס:
להכין את הקוסקוס על פי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה.

ויניגרט מוח עצם:

בסיר גדול עם הרבה מים מביאים את עצמות מוח העצם לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
מוציאים את העצמות מן המים ומצננים.
מוציאים בעזרת כפית את המוח מן העצם ומניחים בסיר קטן.
מביאים לרתיחה, מסננים ומצננים.
מוסיפים את השום, חומץ השרי והמלח הדק, ומערבבים.

שייטל:
מלהיטים מחבת נירוסטה ומוסיפים את שמן הקנולה.
מניחים בעדינות את השייטל וצורבים כחצי דקה מכל צד.
מנמיכים את האש.
מוסיפים למחבת הנירוסטה את עגבניות השרי, הבצל הסגול, וויניגרט מוח העצם והקוסקוס שהכנו.
מקפיצים כ-2 דקות על אש גבוהה.
מוסיפים את הקרוטונים.
מתקנים תיבול עם המלח האטלנטי והפלפל השחור הגרוס
מעבירים לצלחת הגשה ומזליפים שמן זית.

צילום אנטולי מיכאלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר