פוייקי (תבשיל קדרה מדרום אפריקה)

ל- 10 מנות/סועדים שם המתכון ניתן לו בשל הכלי המיוחד בו התבשיל מוכן.פוייקי הוא סיר ברזל כבד בעל שלוש רגלים וידית המאפשרת תליה מעל מדורה.כשהבורים (האפריקאנס) נדדו לצפון בעגלות השור שלהם, הפוייקי היה תלוי בירכתי העגלה. הצייד היה יוצא לציד ומכין לבאים את התבשיל לארוחת הערב.חומרים:1.5 ק"ג בשר בקר (צוואר) חתוך לקוביות של 2 ס"מ2 בצלים חתוכים לפרוסות 2 קישואים חתוכים לפרוסותפלפל אדום חתוך לקוביות 1 בטטה בינונית חתוכה לפרוסותכוס וחצי יין אדוםשמן לטיגון ומיםמלח ופלפלאופן ההכנה:לטגן את הבשר בסיר עם בצל במעט שמן, עד שהבשר ישחים. להוסיף יין ולערבב.להוסיף מים עד כדי כיסוי הבשר (לא יותר), ואז לסדר את הירקות לפי הסדר הבא: מעל הבשר לשים שכבה של גזר שיכסה את הבשר, מעל הגזר את הבטטה, אח"כ תפו"א, קישואים, ולפזר את הפלפל האדום ליופי. לזרות את הפלפל והמלח מעל – לא לערבב.הירקות יתאדו מאליהם. להשאיר מכוסה על אש נמוכה למשך שעתיים לפחות (לא לפתוחאת המכסה במשך כל זמן הבישול). בהגשה יש להשתמש בכף ארוכה – לקחת מכל השכבות (כמו שמגישים עוגה) לא לערבב.במידה ויש פוייקי ועושים תבשיל בשטח, מומלץ לתלות גבוה מעל המדורה, או להניח על אבנים ולהבעיר אש נמוכה במרחק 10 ס"מ מהתחתית – לבשל בין 3-4 שעות.ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

ל- 10 מנות/סועדים

שם המתכון ניתן לו בשל הכלי המיוחד בו התבשיל מוכן.
פוייקי הוא סיר ברזל כבד בעל שלוש רגלים וידית המאפשרת תליה מעל מדורה.
כשהבורים (האפריקאנס) נדדו לצפון בעגלות השור שלהם, הפוייקי היה תלוי בירכתי העגלה. הצייד היה יוצא לציד ומכין לבאים את התבשיל לארוחת הערב.

חומרים:
1.5 ק"ג בשר בקר (צוואר) חתוך לקוביות של 2 ס"מ
2 בצלים חתוכים לפרוסות
2 קישואים חתוכים לפרוסות
פלפל אדום חתוך לקוביות
1 בטטה בינונית חתוכה לפרוסות
כוס וחצי יין אדום
שמן לטיגון ומים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
לטגן את הבשר בסיר עם בצל במעט שמן, עד שהבשר ישחים. להוסיף יין ולערבב.
להוסיף מים עד כדי כיסוי הבשר (לא יותר), ואז לסדר את הירקות לפי הסדר הבא: מעל הבשר לשים שכבה של גזר שיכסה את הבשר, מעל הגזר את הבטטה, אח"כ תפו"א, קישואים, ולפזר את הפלפל האדום ליופי. לזרות את הפלפל והמלח מעל – לא לערבב.הירקות יתאדו מאליהם.
להשאיר מכוסה על אש נמוכה למשך שעתיים לפחות (לא לפתוח
את המכסה במשך כל זמן הבישול).

בהגשה יש להשתמש בכף ארוכה – לקחת מכל השכבות (כמו שמגישים עוגה) לא לערבב.

במידה ויש פוייקי ועושים תבשיל בשטח, מומלץ לתלות גבוה מעל המדורה, או להניח על אבנים ולהבעיר אש נמוכה במרחק 10 ס"מ מהתחתית – לבשל בין 3-4 שעות.


ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר