Waldorf 28 – עוגת שוקולד עשירה

Waldorf 28 – עוגת שוקולד חלבית ועשירה, מבוססת על עוגת השוקולד המפורסמת של בוטיק השוקולד הצרפתי La Maison du Chocolatכמות – 2 עוגות אינגליש קייקתבנית באורך 20 ס"מ, רוחב 8 ס"משלב א' – עוגהמרכיבים:200 גר' חמאה150 גר' מרציפן איכותי (מומלץ מרציפן LUBECA 70%)100 גר' אבקת סוכר3 חלמונים100 גר' קמח210 גר' שוקולד מריר מומס, 60% מוצקי קקאו (מומלץ ולרונה) 5 חלבונים70 גר' סוכר לבן1/4 כפית מלחאופן ההכנה:בקערת מיקסר שמים את החמאה, החלמונים, והמרציפן.בעזרת וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית, בערך 8 דקות, עד לקבלת מרקם חלק, אחיד ובהיר.מוסיפים לתערובת את אבקת הסוכר וממשיכים לערבב עוד מספר דקות. מוסיפים את הקמח, מערבבים מעט. ממיסים את השוקולד, מוסיפים אותו לתערובות, ומערבבים שוב עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בצד.בקערה נפרדת מקציפים חלבונים, סוכר ומלח עד לקבלת קצף יציב אך רך, שלא יהיה נוקשה.מוסיפים את הקצף שנוצר לקערת המיקסר הראשונית, ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן את הקצף לתוך התערובת.שופכים את המסה שהתקבלה לתוך 2 תבניות האינגליש קייק, ומכניסים לתנור ב-155 מעלות למשך 40 דקות.שלב ב' – ציפוי מרכיבים:300 גר' שוקולד לבן100 גר' חמאת קקאו 60 גר' 'ברס' – אגוזי לוז מקורמלים / מסוכרים גרוסיםאופן ההכנה:שוברים את השוקולד הלבן ומניחים את השברים בתבנית אפייה רחבה. מכניסים לתנור ל-120 מעלות, למשך 20 דקות, שבמהלכן צריך לערבב את השוקולד בתוך התבנית בערך כל 3 דקות.(חשוב ביותר להוציא את השוקולד מהתנור כאשר התקבל צבע בגוון זהוב קרמל).מעבירים את השוקולד שהתקבל לתוך מעבד מזון לקבלת מרקם חלק, ללא גרגירים.מעבירים לקערה את השוקולד וממיסים בבן מארי יחד עם חמאת הקקאו. מוסיפים את הברס ומערבבים קלות.מורידים מהאש ומחכים שיתקרר ל-32 מעלות.כאשר העוגות התקררו, מניחים על רשת עם תבנית מתחת ומוזגים את הציפוי שיתקרר על העוגות.מלון וולדורף אסטוריה, רח' אגרון 26 ירושלים.להזמנת מקום למסעדה ולמלון: טל. 02-5423353      צילום אתי נמיר  

Waldorf 28 – עוגת שוקולד חלבית ועשירה, מבוססת על עוגת השוקולד המפורסמת של בוטיק השוקולד הצרפתי La Maison du Chocolat

כמות – 2 עוגות אינגליש קייק
תבנית באורך 20 ס"מ, רוחב 8 ס"מ

שלב א' – עוגה
מרכיבים:
200 גר' חמאה
150 גר' מרציפן איכותי (מומלץ מרציפן LUBECA 70%)
100 גר' אבקת סוכר
3 חלמונים
100 גר' קמח
210 גר' שוקולד מריר מומס, 60% מוצקי קקאו (מומלץ ולרונה)
5 חלבונים
70 גר' סוכר לבן
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר שמים את החמאה, החלמונים, והמרציפן.
בעזרת וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית, בערך 8 דקות, עד לקבלת מרקם חלק, אחיד ובהיר.
מוסיפים לתערובת את אבקת הסוכר וממשיכים לערבב עוד מספר דקות. מוסיפים את הקמח, מערבבים מעט.
ממיסים את השוקולד, מוסיפים אותו לתערובות, ומערבבים שוב עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בצד.
בקערה נפרדת מקציפים חלבונים, סוכר ומלח עד לקבלת קצף יציב אך רך, שלא יהיה נוקשה.
מוסיפים את הקצף שנוצר לקערת המיקסר הראשונית, ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן את הקצף לתוך התערובת.
שופכים את המסה שהתקבלה לתוך 2 תבניות האינגליש קייק, ומכניסים לתנור ב-155 מעלות למשך 40 דקות.

שלב ב' – ציפוי
מרכיבים:

300 גר' שוקולד לבן
100 גר' חמאת קקאו
60 גר' 'ברס' – אגוזי לוז מקורמלים / מסוכרים גרוסים

אופן ההכנה:
שוברים את השוקולד הלבן ומניחים את השברים בתבנית אפייה רחבה. מכניסים לתנור ל-120 מעלות, למשך 20 דקות, שבמהלכן צריך לערבב את השוקולד בתוך התבנית בערך כל 3 דקות.
(חשוב ביותר להוציא את השוקולד מהתנור כאשר התקבל צבע בגוון זהוב קרמל).
מעבירים את השוקולד שהתקבל לתוך מעבד מזון לקבלת מרקם חלק, ללא גרגירים.
מעבירים לקערה את השוקולד וממיסים בבן מארי יחד עם חמאת הקקאו.
מוסיפים את הברס ומערבבים קלות.
מורידים מהאש ומחכים שיתקרר ל-32 מעלות.
כאשר העוגות התקררו, מניחים על רשת עם תבנית מתחת ומוזגים את הציפוי שיתקרר על העוגות.

מלון וולדורף אסטוריה, רח' אגרון 26 ירושלים.
להזמנת מקום למסעדה ולמלון: טל. 02-5423353 

 

 

צילום אתי נמיר  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר