עוגת "גבינה" ופטל טבעונית

מצרכים (לעוגה בקוטר 22 ס"מ):לתחתית הפריכה:300 גר' ביסקוויט "עינוגיות" של "מן"100 גר' שקדים טחונים3 כפות שמן קוקוס1 כפית תחליף ביצה "וגאנץ" לשכבת קרם בסגנון גבינה:500 גר' טופו רך איכותי1 חבילה ממרח טופוטי בסגנון גבינה1 כוס סוכר1 כוס חלב סויה לא ממותק או חלב צמחי אחר1 כפית שטוחה של מחית וניל איכותית2 כפות מיץ לימוןקליפת לימון מגורדת מלימון אחד3 כפות קורנפלור½ כפית תחליף ביצה "וגאנץ"½ כוס ריבת פטל איכותית לשכבת הציפוי:3 גביעי מעדן בסגנון יוגורט סויה½ כפית וניל1 כף מיץ לימון¼ כוס א. סוכרחופן פטל טרי לקישוטאופן ההכנה:מחממים תנור ל- 200 מעלות.  כאשר התנור חם מכניסים לתוכו קערית עם מים רותחים (פעולה השומרת על לחות העוגה).מכינים את הבסיס הפריך:  טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הבסיס ומהדקים בתחתית התבנית. מכינים את שכבת קרם הגבינה:  טוחנים יחד את הטופו+ טופוטי+ סוכר וחלב סויה עד שנוצרת מחית חלקה. מוסיפים את ייתרת החומרים ומערבבים היטב לקרם אחיד.יוצקים את קרם הגבינה מעל תחתית העוגיות ומיישרים מעט.  בעזרת כפית מטפטפים גבעות של ריבת פטל לתוך קרם הגבינה.מכניסים בזהירות את העוגה לתנור ואופים כ- 10 דקות. מוצאים בזהירות את העוגה מהתנור. מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות ובעזרת סכין קטנה משחררים מעט את דפנות העוגה מהרינג/תבנית. אופים את העוגה 45 דקות נוספות עד שהיא יציבה. מערבבים את חומרי הציפוי – ללא הפטל הטרי. יוצקים על העוגה ומכניסים לתנור ל- 2 דקות נוספות.מצננים את העוגה היטב לפני הוספת הפטל.  מומלץ לאפות את העוגה יום לפני האכילה כדי לאפשר לה להתייצב ולתפוס טעמים.צילום: ניסים בן כהןהמתכון הופק בשיתוף יוספה בן כהן- yovegan – ייעוץ קולינרי טבעוני.

מצרכים (לעוגה בקוטר 22 ס"מ):
לתחתית הפריכה:

300 גר' ביסקוויט "עינוגיות" של "מן"
100 גר' שקדים טחונים
3 כפות שמן קוקוס
1 כפית תחליף ביצה "וגאנץ"

לשכבת קרם בסגנון גבינה:
500 גר' טופו רך איכותי
1 חבילה ממרח טופוטי בסגנון גבינה
1 כוס סוכר
1 כוס חלב סויה לא ממותק או חלב צמחי אחר
1 כפית שטוחה של מחית וניל איכותית
2 כפות מיץ לימון
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
3 כפות קורנפלור
½ כפית תחליף ביצה "וגאנץ"
½ כוס ריבת פטל איכותית

לשכבת הציפוי:
3 גביעי מעדן בסגנון יוגורט סויה
½ כפית וניל
1 כף מיץ לימון
¼ כוס א. סוכר
חופן פטל טרי לקישוט

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות. 

כאשר התנור חם מכניסים לתוכו קערית עם מים רותחים (פעולה השומרת על לחות העוגה).
מכינים את הבסיס הפריך: 

טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הבסיס ומהדקים בתחתית התבנית.
מכינים את שכבת קרם הגבינה: 

טוחנים יחד את הטופו+ טופוטי+ סוכר וחלב סויה עד שנוצרת מחית חלקה.
מוסיפים את ייתרת החומרים ומערבבים היטב לקרם אחיד.
יוצקים את קרם הגבינה מעל תחתית העוגיות ומיישרים מעט. 

בעזרת כפית מטפטפים גבעות של ריבת פטל לתוך קרם הגבינה.
מכניסים בזהירות את העוגה לתנור ואופים כ- 10 דקות. מוצאים בזהירות את העוגה מהתנור. מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות ובעזרת סכין קטנה משחררים מעט את דפנות העוגה מהרינג/תבנית. אופים את העוגה 45 דקות נוספות עד שהיא יציבה.
מערבבים את חומרי הציפוי – ללא הפטל הטרי. יוצקים על העוגה ומכניסים לתנור ל- 2 דקות נוספות.
מצננים את העוגה היטב לפני הוספת הפטל. 

מומלץ לאפות את העוגה יום לפני האכילה כדי לאפשר לה להתייצב ולתפוס טעמים.

צילום: ניסים בן כהן
המתכון הופק בשיתוף יוספה בן כהן- yovegan – ייעוץ קולינרי טבעוני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר