מאפינס פטל ופולי קקאו גרוס

מצרכים למאפינס (כ- 20 יחידות קטנות):2 כוסות קמח לבן1 שקית אבקת אפייה1 ביצה גודל L3/4 כוס סוכר חום1 גביע שמנת חמוצה 9 גרם חמאה מומסת (או מחמאה)100 גרם שוקולד חלב קצוץ1 כוס פטל טרי או קפוא. ניתן להשתמש גם בתערובת פירות יער1/2 כוס פולי קקאו גרוס נא אורגני1 כף גרידת לימון1/2 כפית מלחמצרכים לקרם ווניל:100 גרם חמאה3 כוסות אבקת סוכר מנופה2 כפות חלב1 כפית תמצית ונילכלים ואביזרים:כ- 20 מנג'טים גבוהים המתאימים למאפינס בגודל קטן או בינונימיקסר להכנת קרם וונילאופן ההכנה:חותכים את החמאה לקוביות קטנות וממיסים אותה על גבי קלחת קטנה.מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה בקערה בינונית ועד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המצרכים "הרטובים" ביצה, שמנת חמוצה וחמאה המומסת. מערבבים היטב ומוסיפים את הסוכר, המלח וגרידת הלימון. מעבדים היטב עד לקבלת תערובת הומוגנית.מוסיפים לקערה את השוקולד שקצצנו, את פולי הקקאו הגרוס ואת הפטל (אם מדובר בפטל קפוא, יש להוציא כשעה לפני ולסחוט מנוזלים).משמנים את המנג'טים וממלאים מהתערובת עד 3/4 גובה המנג'ט. מעל כל מאפינס מפזרים מעט פולי קקאו גרוס.מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהמאפינס מזהיבים. לצורך בדיקה מכניסים קיסם ומוודאים שלא יוצא עם פירורים לחים.מקררים את המאפינס בטמפרטורת החדר.הכנת קרם ווניל: בקערת מיקסר מקציפים את החמאה במהירות בינונית עד שהיא הופכת לתפוחה ואוורירית. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את אבקת הסוכר. מגבירים שוב את המהירות וממשיכים לערבב למשך כ-3 דקות. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את החלב ותמצית הווניל. מערבבים עד שהתערובת חלקה.השלמת המתכון:מצפים כל מאפינס בקרם וניל. אפשר להיעזר בשק זילוף וצנתר או למרוח בעזרת כף. שומרים בקירור.פולי הקקאו על צורותיהם – שלמים, גרוסים וטחונים – מתאימים להכנת מגוון עוגות וקינוחים, ובנוסף לטעם מוסיפים למנות גם מרקם קראנצ'י. אפשר לשלב את פולי הקקאו גם לעיטור וקישוט הקינוחים. המחיר: 28.90 ₪ לאריזה של 200 גרם. להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. כשר בהשגחת הבד"צ בעל"ז, וכשרות רבנות מטה יהודה.תבואות

מצרכים למאפינס (כ- 20 יחידות קטנות):
2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1 ביצה גודל L
3/4 כוס סוכר חום
1 גביע שמנת חמוצה 9%
75 גרם חמאה מומסת (או מחמאה)
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
1 כוס פטל טרי או קפוא. ניתן להשתמש גם בתערובת פירות יער
1/2 כוס פולי קקאו גרוס נא אורגני
1 כף גרידת לימון
1/2 כפית מלח

מצרכים לקרם ווניל:
100 גרם חמאה
3 כוסות אבקת סוכר מנופה
2 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל

כלים ואביזרים:
כ- 20 מנג'טים גבוהים המתאימים למאפינס בגודל קטן או בינוני
מיקסר להכנת קרם ווניל

אופן ההכנה:
חותכים את החמאה לקוביות קטנות וממיסים אותה על גבי קלחת קטנה.
מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה בקערה בינונית ועד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את המצרכים "הרטובים" ביצה, שמנת חמוצה וחמאה המומסת. מערבבים היטב ומוסיפים את הסוכר, המלח וגרידת הלימון. מעבדים היטב עד לקבלת תערובת הומוגנית.
מוסיפים לקערה את השוקולד שקצצנו, את פולי הקקאו הגרוס ואת הפטל (אם מדובר בפטל קפוא, יש להוציא כשעה לפני ולסחוט מנוזלים).
משמנים את המנג'טים וממלאים מהתערובת עד 3/4 גובה המנג'ט. מעל כל מאפינס מפזרים מעט פולי קקאו גרוס.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהמאפינס מזהיבים. לצורך בדיקה מכניסים קיסם ומוודאים שלא יוצא עם פירורים לחים.
מקררים את המאפינס בטמפרטורת החדר.

הכנת קרם ווניל:
בקערת מיקסר מקציפים את החמאה במהירות בינונית עד שהיא הופכת לתפוחה ואוורירית.
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את אבקת הסוכר.
מגבירים שוב את המהירות וממשיכים לערבב למשך כ-3 דקות. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את החלב ותמצית הווניל. מערבבים עד שהתערובת חלקה.

השלמת המתכון:
מצפים כל מאפינס בקרם וניל. אפשר להיעזר בשק זילוף וצנתר או למרוח בעזרת כף.
שומרים בקירור.

פולי הקקאו על צורותיהם – שלמים, גרוסים וטחונים – מתאימים להכנת מגוון עוגות וקינוחים, ובנוסף לטעם מוסיפים למנות גם מרקם קראנצ'י. אפשר לשלב את פולי הקקאו גם לעיטור וקישוט הקינוחים.
המחיר: 28.90 ₪ לאריזה של 200 גרם. להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. כשר בהשגחת הבד"צ בעל"ז, וכשרות רבנות מטה יהודה.

תבואות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר