הגרסה השוקולדית לדובשניות הקלאסיות – דובשניות כהות ורכות, מנוקדות בשוקולד מריר, שלא תאמינו כמה קל להכין. קערה אחת וכף עץ – זה כל מה שתצטרכו.
כמות: 40-50 יחידות
רמת קושי: קל
זמן הכנה כולל: שעה וחצי
מצרכים:
120 גרם (1/3 כוס) דבש
100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
קורט מלח
קורט קינמון
1 ביצה
280 גרם (2 כוסות) קמח
40 גרם (4 כפות) קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
לציפוי:
100-150 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערה גדולה טורפים יחד דבש, סוכר, שמן, מלח, קינמון וביצה – עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ושוקולד קצוץ.
מערבבים בעזרת לקקן עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
מצננים את הבצק במשך כחצי שעה במקרר.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
יוצרים עיגולים בגודל אגוז מהבצק וטובלים באבקת סוכר לציפוי מוחלט.
מניחים במרווחים על גבי התבניות.
אופים את העוגיות במשך 10-15 דקות או עד שהן "מתפוצצות", מתייצבות בצדדים אך עדיין מעט רכות במרכז.
מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
טיפים ושדרוגים:
שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע.
במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או במייפל לגיוון הטעמים.
אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן במקום השוקולד המריר באותה כמות.
צילום נטלי לוין