לבצק
100 גרם סוכר.
200 גרם חמאה.
300 גרם קמח.
2 חלמונים .
גרדת לימון מחצי לימון.
חצי תרמיל וניל.
אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים את החמאה והסוכר מוסיפים את החלמונים ואת הקמח, עוטפים בניילון ומצננים לשעה במקרר.
קרם ערמונים
100 גרם חמאה.
50 גרם סוכר.
70 סמ"ק ביצים (2 ביצים).
30 גרם קמח.
80 גרם ערמונים טחונים גס.
ליקר שקדים 50 סמ"ק.
אופן ההכנה:
מקציפים את החמאה והסוכר כמספר דקות,מוסיפים בהדרגה את הביצים .
קולים את הערמונים ,בסיום הקלייה להוסיף קצת סוכר חום ולטחון.
להוסיף את כל החומרים היבשים לחמאה.
בטטות מושחמות:
4 בטטות בגודל בינוני
1 ק"ג מלח גס.
אופן ההכנה
לחמם תנור ל250 מעלות צלזיוס.
בתבנית אפייה להניח את המלח גס ומעליו לסדר את הבטטות (כמו שהם עם הקליפה)ולאפות כ 45 דקות,עד שיוצאים מהבטטות נקודות שחורות של מיצוי הסוכר של הירק.
לקלף את הבטטות ולפרוס עם סכין חם פרוסות דקות.
הרכבת העוגה
לשטח את הבצק לעיגול של 1/2 ס"מ ולרפד תבנית פאי בקוטר של 24 ס"מ.לאפות בתנור שחומם ל180 מעלות כ 10 דקות כאשר מניחים קטניות יבשות על הבצק כדי שלא יתפח.
לצקת מעל את קרם הערמונים ולשטח .
את פרוסות הבטטות לסדר בצורה מעגלית על הקרם .
לפזר סוכר חום מעל הבטטות ולהכניס לתנור חם ל 5 דקות נוספות.