מרקיז שוקולד מריר

חומרים ל-6 אנשים250 גרם שוקולד מריר (מינימום 63 אחוז מוצקי קקאו)8 חלמוניםקורט מלח6 חלבונים115 ג' סוכר1 כף מיץ לימון 1 חבילת תותים חצוייםלענני מרנג4 חלבונים בטמפ' החדש100 סוכראופן ההכנה1. ממיסים את השוקולד עם המלח על בן מרי של מים חמים (מבלי שהכלי שהו השוקולד נוגע במים החמים).2. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים לקצף בהיר ואוורירי.3. במיקסר מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון ובהדרגה מוסיפים את הסוכר לקצף יציב אך לא קשה או יבש.4. מחברים בהדרגה את השוקולד החם עם הקצף חלמונים לתערובת אחידה וקשה.5. מקפלים בעדינות את החלבונים לשוקולד.6. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ומקררים מיד.הרכבת המרקיזלפני ההגשה מקציפים את החלבונים לקצף רך ובהדרגה מוסיפים הסוכר לקצף מבריק וגמיש.עם כף גלידה יוצרים כדורים מהמרקיז ומניחים במרכז הצלחת. עליהם מניחים כף גדושה של "ענני" מרנג.ניתן לשרוף קלות את העננים עם ברנר.מקשטים עם מעט אבקת קקאו, מפזרים תותים מסביב ומגישים מיד.

חומרים ל-6 אנשים
250 גרם שוקולד מריר (מינימום 63 אחוז מוצקי קקאו)
8 חלמונים
קורט מלח
6 חלבונים
115 ג' סוכר
1 כף מיץ לימון
1 חבילת תותים חצויים

לענני מרנג
4 חלבונים בטמפ' החדש
100 סוכר

אופן ההכנה
1. ממיסים את השוקולד עם המלח על בן מרי של מים חמים (מבלי שהכלי שהו השוקולד נוגע במים החמים).

2. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים לקצף בהיר ואוורירי.

3. במיקסר מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון ובהדרגה מוסיפים את הסוכר לקצף יציב אך לא קשה או יבש.

4. מחברים בהדרגה את השוקולד החם עם הקצף חלמונים לתערובת אחידה וקשה.

5. מקפלים בעדינות את החלבונים לשוקולד.

6. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ומקררים מיד.

הרכבת המרקיז
לפני ההגשה מקציפים את החלבונים לקצף רך ובהדרגה מוסיפים הסוכר לקצף מבריק וגמיש.

עם כף גלידה יוצרים כדורים מהמרקיז ומניחים במרכז הצלחת.

עליהם מניחים כף גדושה של "ענני" מרנג.

ניתן לשרוף קלות את העננים עם ברנר.

מקשטים עם מעט אבקת קקאו, מפזרים תותים מסביב ומגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר