עוגת שמנת פירות יער ופירורים

חומרים לעוגה המספיקה לכ- 8 מנותלתערובת הפרוריםרבע ספל של חמאה איכותית חצי ספל של סוכר חוםרבע ספל של שקדים פרוסים חצי כפית של קינמון טחוןחצי ספל של "קמח עוגיות" טחונות דק (בהמשך)לעוגה2 וחצי ספל קמח 1 וחצי ספל סוכרשלושת רבעי כפית אבקת אפיה חצי כפית אבקת סודה לאפיהשלושת רבעי ספל של חמאה איכותית 3 ביצים1 ספל של שמנת חמוצה 1 וחצי כפית וניל450 גרם של תותי יער או אוכמניות או כל פרי עשיר בטעם אחר חתוך לקוביות (עדיף טרי)אופן ההכנהשלב ההכנה הראשונית: חמם את התנור ל-180 מעלות שמן תבנית עוגה מרובעת (של 2 ליטר – אם יש עמיד בתנור מיקרו)לתערובת הפרוריםקח את עוגיות יבשות שנשארו בבית, טחן עד דק מאוד בבלנדר חשמלי או מטחנה, עד לקבלת מרקם אחיד ועדין של "קמח עוגיות", ערבב עם "קמח העוגיות" עם חמאה, סוכר, קינמון, עד לקבלת מרקם של גושים קטנים של פרורים, והוסף את השקדים.לעוגהערבב ידנית את הקמח, סוכר, אבקת אפיה וסודה בקערת ערבוב גדולה, ערבב במיקסר חשמלי ובמהירות נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד, הוסף באיטיות את הביצים, הוניל והשמנת החמוצה, תוך כדי ערבוב במהירות בינונית.מלא/י את תבנית אפיה בשני שליש מתערבת החומרים לעוגה, פזר את תותי יער או אוכמניות או כל פרי עשיר בטעם אחר מעל התערובת, הוסף/י מעל את השליש הנותר מתערובת החומרים לעוגה.שלב האפייהאפה במשך 30-45 דקות (תלוי בתנור). העוגה תושחם אך לא תהיה אפיה במרכזה.הוצא מהתנור ופזר את תערובת הפרורים מעל, הכנס לתנור מיקרו להשלמת האפייה בחום בינוני (70 אחוז) ולמשל 5-7 דקות, או לתנור אפייה בחום בינוני ולמשך 15-25 דקות. קרר ,הפוך לצלחת הגשה שטוחה.

חומרים לעוגה המספיקה לכ- 8 מנות

לתערובת הפרורים
רבע ספל של חמאה איכותית
חצי ספל של סוכר חום
רבע ספל של שקדים פרוסים
חצי כפית של קינמון טחון
חצי ספל של "קמח עוגיות" טחונות דק (בהמשך)

לעוגה
2 וחצי ספל קמח
1 וחצי ספל סוכר
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לאפיה
שלושת רבעי ספל של חמאה איכותית
3 ביצים
1 ספל של שמנת חמוצה
1 וחצי כפית וניל
450 גרם של תותי יער או אוכמניות או כל פרי עשיר בטעם אחר חתוך לקוביות (עדיף טרי)

אופן ההכנה
שלב ההכנה הראשונית: חמם את התנור ל-180 מעלות

שמן תבנית עוגה מרובעת (של 2 ליטר – אם יש עמיד בתנור מיקרו)

לתערובת הפרורים
קח את עוגיות יבשות שנשארו בבית, טחן עד דק מאוד בבלנדר חשמלי או מטחנה, עד לקבלת מרקם אחיד ועדין של "קמח עוגיות", ערבב עם "קמח העוגיות" עם חמאה, סוכר, קינמון, עד לקבלת מרקם של גושים קטנים של פרורים, והוסף את השקדים.

לעוגה
ערבב ידנית את הקמח, סוכר, אבקת אפיה וסודה בקערת ערבוב גדולה, ערבב במיקסר חשמלי ובמהירות נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד, הוסף באיטיות את הביצים, הוניל והשמנת החמוצה, תוך כדי ערבוב במהירות בינונית.

מלא/י את תבנית אפיה בשני שליש מתערבת החומרים לעוגה, פזר את תותי יער או אוכמניות או כל פרי עשיר בטעם אחר מעל התערובת, הוסף/י מעל את השליש הנותר מתערובת החומרים לעוגה.

שלב האפייה
אפה במשך 30-45 דקות (תלוי בתנור). העוגה תושחם אך לא תהיה אפיה במרכזה.

הוצא מהתנור ופזר את תערובת הפרורים מעל, הכנס לתנור מיקרו להשלמת האפייה בחום בינוני (70 אחוז) ולמשל 5-7 דקות, או לתנור אפייה בחום בינוני ולמשך 15-25 דקות. קרר ,הפוך לצלחת הגשה שטוחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר