עוגת סולת בסירופ מי ורדים

החומרים הדרושים לתבנית עגולה מספר 26כוס שבבי קוקוס1 כוס קמח מנופה עם כפית אבקת אפיהאחת וחצי כוס סולת6 ביציםכוס שמן קנולהכוס דבש מפרחי בר "יד מרדכי"לסירופמבשלים על להבה נמוכה, עד קבלת נוזל סמיך מעט:חצי כוס דבש מפרחי בר 3 כפות מי ורדיםכף מיץ לימון3 כפות סוכרשלושת רבעי כוס מיםאופן ההכנה1. מערבבים היטב את הקמח, הקוקוס והסולת.2. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף תפוח ויפה.3. בזילוף עדין ואיטי מוסיפים את השמן ואחריו את הדבש, תוך הקצפה איטית.4. מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח ומקציפים רק עד קבלת מסה אחידה.5. מעבירים לתבנית עגולה, משומנת ומקומחת היטב.6. אופים בתנור מחומם מראש ל 175 מעלות, אחרי 20 דקות מנמיכים חום ל160 ואופים עוד 30 דקות.7. בודקים את העוגה- מכניסים קיסם ומוודאים שהוא יבש. אם הוא יוצא רטוב: לאפות עוד כמה דקות.8. מוצאים את העוגה ומניחים להצטנן 20 דקות לפחות.9. מפזרים על העוגה את הסירופ.10. מכסים ומניחים לספוג את הנוזלים שלוש שעות לפחות.11. אפשר לפזר מעט קוקוס או אבקת סוכר מלמעלה.

החומרים הדרושים לתבנית עגולה מספר 26

כוס שבבי קוקוס
1 כוס קמח מנופה עם כפית אבקת אפיה
אחת וחצי כוס סולת
6 ביצים
כוס שמן קנולה
כוס דבש מפרחי בר "יד מרדכי"

לסירופ
מבשלים על להבה נמוכה, עד קבלת נוזל סמיך מעט:
חצי כוס דבש מפרחי בר
3 כפות מי ורדים
כף מיץ לימון
3 כפות סוכר
שלושת רבעי כוס מים

אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את הקמח, הקוקוס והסולת.

2. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף תפוח ויפה.

3. בזילוף עדין ואיטי מוסיפים את השמן ואחריו את הדבש, תוך הקצפה איטית.

4. מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח ומקציפים רק עד קבלת מסה אחידה.

5. מעבירים לתבנית עגולה, משומנת ומקומחת היטב.

6. אופים בתנור מחומם מראש ל 175 מעלות, אחרי 20 דקות מנמיכים חום ל160 ואופים עוד 30 דקות.

7. בודקים את העוגה- מכניסים קיסם ומוודאים שהוא יבש. אם הוא יוצא רטוב: לאפות עוד כמה דקות.

8. מוצאים את העוגה ומניחים להצטנן 20 דקות לפחות.

9. מפזרים על העוגה את הסירופ.

10. מכסים ומניחים לספוג את הנוזלים שלוש שעות לפחות.

11. אפשר לפזר מעט קוקוס או אבקת סוכר מלמעלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר