מרכיבים
350 מ"ל שמן
130 גרם סוכר חום
250 מ"ל דבש
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1.5 כפיות תערובת תבלינים
קורט מלח
750 גרם תפוחי עץ לפני קילוף
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
תערובת תבלינים
25 גרם קינמון טחון
8 גרם ציפורן טחון
8 גרם ג'ינג'ר טחון
3 גרם מוסקט טחון
3 גרם הל טחון
אופן ההכנה
1.מכניסים לקערת מיקסר את השמן והסוכר.
2.מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הביצים אחת אחרי השניה.
3.קולפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל סנטימטר.
4.מערבבים בקערה קמח, סודה לשתיה, מלח ותערובת תבלינים ומוסיפים לתערובת הביצים.
5. מוסיפים את האגוזים.
6.מוסיפים את תפוחי העץ ובוחשים ידנית.
7.מעבירים לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות למשך 45 דקות.
סירופ
60 גרם דבש
40 גרם סילאן
250 מ"ל מים
2 כפיות סוכר חום
2 כפיות סוכר לבן
4 כפות ויסקי
אופן ההכנה
1.מרתיחים את כל המרכיבים בסיר.
2. מצננים ויוצקים על כל העוגה כ- 3 כפות מן הסירופ.