קרם שניט טוב טעם ויוגורט

מתכון לעוגה משפחתית. מומלץ לקרוא את המתכון מתחילתו ועד סופו לפני הכנתו.חומרים:1 גליל בצק עלים (מוכן, קפוא) –מופשר, מרודד ומחולק לשלושה חלקים (כל חלק בגודל התבנית הרצויה)100 גרם חמאת טרה מומסת2 כפיות קינמון טחוןכוס וחצי סוכר חום4 חבילות טוב טעם2 גביעים יוגורט טרה טבעי3 מכלים שמנת מתוקה 32% – (2 מכלים לקצפת, 1 מיכל לתערובת גבינה)1 פקק תמצית ווניל1 שקית מיקס פירות יער קפואיםאופן ההכנה:משמנים תבנית אפייה עם מעט חמאה ומניחים חלק אחד של בצק עלים.מורחים עליו חמאה ומפזרים מעט סוכר וקינמוןמכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך רבע שעה, או עד שהבצק עולה ומזהיב, חוזרים על הפעולה הנ"ל 3 פעמים, כאשר בפעם השלישית מסמנים עם סכין על הבצק את גודל המנה הרצויה לחיתוך.במקביל מקציפים במיקסר את הטוב טעם והיוגורט למשך 3 דקות.מוסיפים בהדרגתיות מיכל אחד של שמנת מתוקה וחצי כוס סוכר.מערבבים כ- – 5 דקות נוספות.מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד.מקציפים במיקסר את 2 מכלי שמנת מתוקה הנותרים עם חצי כוס סוכר ותמצית הווניל, עד קבלת קצפת יציבה.מערבבים את תערובת הגבינה והקצפת, עד קבלת מרקם אחיד.מוסיפים את פירות היער ומערבבים קלותמניחים על מגש את שכבת הבצק הראשונה.מורחים עליה מחצית מתערובת הגבינה.מניחים שכבה נוספת של בצק ומורחים עליה את תערובת הגבינה הנותרת. מניחים את שכבת הבצק השלישית (המסומנת).מצננים כחצי שעה לפחות.המלצת השף:להגיש את המנה עם רוטב שמנת, פירות יער וקסיס.רוטב שמנת, פירות יער וקסיס:חומרים: מכל שמנת מתוקה 32%חצי כוס תערובת פירות יער קפואיםרבע כוס קסיסאופן ההכנה:מחממים בסיר קטן את השמנת ומוסיפים את פירות היער.לאחר רתיחה מוסיפים את הקסיס.מערבבים היטב ומסירים מהאש.

מתכון לעוגה משפחתית. מומלץ לקרוא את המתכון מתחילתו ועד סופו לפני הכנתו.

חומרים:
1 גליל בצק עלים (מוכן, קפוא) –מופשר, מרודד ומחולק לשלושה חלקים (כל חלק בגודל התבנית הרצויה)
100 גרם חמאת טרה מומסת
2 כפיות קינמון טחון
כוס וחצי סוכר חום
4 חבילות טוב טעם
2 גביעים יוגורט טרה טבעי
3 מכלים שמנת מתוקה 32% – (2 מכלים לקצפת, 1 מיכל לתערובת גבינה)
1 פקק תמצית ווניל
1 שקית מיקס פירות יער קפואים

אופן ההכנה:
משמנים תבנית אפייה עם מעט חמאה ומניחים חלק אחד של בצק עלים.
מורחים עליו חמאה ומפזרים מעט סוכר וקינמון
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך רבע שעה, או עד שהבצק עולה ומזהיב,
חוזרים על הפעולה הנ"ל 3 פעמים, כאשר בפעם השלישית מסמנים עם סכין על הבצק את גודל המנה הרצויה לחיתוך.
במקביל מקציפים במיקסר את הטוב טעם והיוגורט למשך 3 דקות.
מוסיפים בהדרגתיות מיכל אחד של שמנת מתוקה וחצי כוס סוכר.
מערבבים כ- – 5 דקות נוספות.
מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד.
מקציפים במיקסר את 2 מכלי שמנת מתוקה הנותרים עם חצי כוס סוכר ותמצית הווניל, עד קבלת קצפת יציבה.
מערבבים את תערובת הגבינה והקצפת, עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את פירות היער ומערבבים קלות
מניחים על מגש את שכבת הבצק הראשונה.
מורחים עליה מחצית מתערובת הגבינה.
מניחים שכבה נוספת של בצק ומורחים עליה את תערובת הגבינה הנותרת. מניחים את שכבת הבצק השלישית (המסומנת).
מצננים כחצי שעה לפחות.

המלצת השף:
להגיש את המנה עם רוטב שמנת, פירות יער וקסיס.

רוטב שמנת, פירות יער וקסיס:
חומרים:
מכל שמנת מתוקה 32%
חצי כוס תערובת פירות יער קפואים
רבע כוס קסיס

אופן ההכנה:
מחממים בסיר קטן את השמנת ומוסיפים את פירות היער.
לאחר רתיחה מוסיפים את הקסיס.
מערבבים היטב ומסירים מהאש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר