מאפינס שוקולד צ'יפס

חומרים ל-16 מאפינס:2 כוסות קמח (300 גרם)2/3 כוס סוכר (180 גרם)2 כפיות אבקת אפייה200 גרם שוקולד צ'יפס מריר 60% מסדרת "כרמית שף"1 כף קליפת תפוז מגוררת2 ביצים1 כוס חלב (250 מ"ל)100 גרם חמאה מלוחה מומסת1 כפית תמצית ונילאופן ההכנה:בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והשוקולד צ'יפס עם קליפת התפוז.בקערה בינונית טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב, החמאה והווניל. מערבלים היטב. מוסיפים את תערובת הביצים לקמח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.יוצקים את התערובת לשקעים מרוחים במעט חמאה רכה או מרופדים במנג'טים של נייר, עד 3/4 מהגובה.אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט נקי. לא לייבש. מוציאים מיד מהתנור, ממתינים 5 דקות ומגישים. אפשר לשמור חלק בהקפאה, ולהוציא מהמקפיא כרבע שעה לפני ההגשה.

חומרים ל-16 מאפינס:
2 כוסות קמח (300 גרם)
2/3 כוס סוכר (180 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם שוקולד צ'יפס מריר 60% מסדרת "כרמית שף"
1 כף קליפת תפוז מגוררת
2 ביצים
1 כוס חלב (250 מ"ל)
100 גרם חמאה מלוחה מומסת
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והשוקולד צ'יפס עם קליפת התפוז.
בקערה בינונית טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב, החמאה והווניל. מערבלים היטב. מוסיפים את תערובת הביצים לקמח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לשקעים מרוחים במעט חמאה רכה או מרופדים במנג'טים של נייר, עד 3/4 מהגובה.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט נקי. לא לייבש.
מוציאים מיד מהתנור, ממתינים 5 דקות ומגישים.
אפשר לשמור חלק בהקפאה, ולהוציא מהמקפיא כרבע שעה לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר