בראוניז אגוזים ושוקולד לבן

למתכון הקלאסי של בראוניז הוספתי אבקת אפייה, הורדתי מכמות הקמח והשוקולד והחלפתי את הביצים המוקצפות בחמאה מוקצפת. מה יצא? בראוניז יותר אווריריים מהגרסה הקלאסית, עם טעם אגוזי נפלא

המתכון מתוך הספר החדש "מיקי שמו – המיטב" בהוצאת "על השולחן"

למתכון הקלאסי של בראוניז הוספתי אבקת אפייה, הורדתי מכמות הקמח והשוקולד והחלפתי את הביצים המוקצפות בחמאה מוקצפת. מה יצא? בראוניז יותר אווריריים מהגרסה הקלאסית, עם טעם אגוזי נפלא.

חומרים לתבנית בגודל 25 על 35 ס"מ:
400 גרם חמאה רכה
400 גרם (2 כוסות) סוכר
3 ביצים גדולות (מס’ 1)
1 כפית תמצית וניל
210 גרם (11/2 כוסות) קמח
2 כוסות אגוזי מלך קלויים ושבורים גס
50 גרם שוקולד צ’יפס מריר
100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
קורט מלח

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים.
מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. 
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים. 
אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. 
מצננים היטב.
חותכים לקוביות ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

טיפ: מומלץ לקרר את הבראוניז כשעה במקרר לפני החיתוך. זה גם הרבה פחות מלכלך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר