עוגת גבינה ביתית

לעוגה נדרשות שתי תבניות מרכיבים:6 ביצים – מופרדות לחלמונים וחלבונים 750 גרם גבינה לבנה – 9% (שלושה מכלים) 3 שמנת חמוצה 0.75 כוס סוכר 4 כפות אבקת קורנפלור קליפת לימון – מגוררת מלימון אחד מקל וניל – גרגרים בלבד (חוצים את המקל לאורך ובסכין מגרדים את תוכנו) בלית ברירה אפשר להחליף את הווניל בשתי שקיות סוכר וניל חמאה – רכה, לשימון התבנית אופן ההכנה:מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים תבנית גדולה במים רותחים ומכניסים לתנור בחלק התחתון.מקציפים את החלבונים עם מחצית כמות הסוכר לקצף יציב ומניחים בצד.טורפים את החלמונים עם הגבינה ומכל אחד שמנת חמוצה, שארית הסוכר, הקורנפלור וקליפת הלימון. מערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.מקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת הגבינה ומעבירים לתבנית (לא קפיצית) ששומנה בחמאה.מכניסים את התבנית עם התערובת לתוך תבנית המים שבתנור. אופים 30 דקות. מנמיכים את החום ל-120 מעלות ואופים חצי שעה נוספת. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כשהדלת סגורה.מערבבים את שני גביעי השמנת שנותרו עם הווניל (או סוכר הווניל).מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את ציפוי השמנת.מחזירים את העוגה לתנור הכבוי ומשאירים אותה בתוכו לחצי שעה נוספת.שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

לעוגה נדרשות שתי תבניות

מרכיבים:
6 ביצים – מופרדות לחלמונים וחלבונים
750 גרם גבינה לבנה – 9% (שלושה מכלים)
3 שמנת חמוצה
0.75 כוס סוכר
4 כפות אבקת קורנפלור
קליפת לימון – מגוררת מלימון אחד 
מקל וניל – גרגרים בלבד (חוצים את המקל לאורך ובסכין מגרדים את תוכנו)
בלית ברירה אפשר להחליף את הווניל בשתי שקיות סוכר וניל
חמאה – רכה, לשימון התבנית

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממלאים תבנית גדולה במים רותחים ומכניסים לתנור בחלק התחתון.
מקציפים את החלבונים עם מחצית כמות הסוכר לקצף יציב ומניחים בצד.
טורפים את החלמונים עם הגבינה ומכל אחד שמנת חמוצה, שארית הסוכר, הקורנפלור וקליפת הלימון.
מערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
מקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת הגבינה ומעבירים לתבנית (לא קפיצית) ששומנה בחמאה.
מכניסים את התבנית עם התערובת לתוך תבנית המים שבתנור.
אופים 30 דקות.
מנמיכים את החום ל-120 מעלות ואופים חצי שעה נוספת.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כשהדלת סגורה.
מערבבים את שני גביעי השמנת שנותרו עם הווניל (או סוכר הווניל).
מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את ציפוי השמנת.
מחזירים את העוגה לתנור הכבוי ומשאירים אותה בתוכו לחצי שעה נוספת.
שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר