עוגת שמרים ריקוטה

חומרים לבצק150 גרם חלב.1/2 חבילה שמרים טריים(20 גרם).1 ביצה.2 חלמונים.400 גרם קמח.40 גרם סוכר.1/4 כפית מלח.50 גרם חמאה רכה.200 גרם חמאה לקיפולים.אבקת סוכר.אופן ההכנה1. יש ללוש את כל חומרי הבצק (למעט החמאה לקיפולים) עד לקבלת בצק אחיד.2. יש להעביר את הבצק לקערה מקומחת ולכסות למשך 3 שעות (מינימום) במקרר.3.בתום הקירור יש לרדד את הבצק למלבן שווה בגודלו בעובי 5-6 מ"מ, יש להציב במרכזו את החמאה.4.יש לקפל את שתי קצוות הבצק למרכז וליצור מעטפה באופן שבו החמאה תהיה מוצבת במרכז הבצק.5.יש לרדד את "המעטפה" באמצעות מערוך מקומח למלבן בעובי 4 מ"מ. 6.יש לשים לב שהבצק לא נדבק למשטח העבודה באמצעות קימוח שולחן העבודה והמערוך.7.יש לחלק את המלבן ל- 3 חלקים, בכל חלק יש לקפל את הבצק לאמצע ואת הקצה השני לקפל מעליו, עד להיווצרות מעטפת בעלת 3 שכבות בצק.8.את המעטפת יש לשים במקרר למשך שעה לפחות.9.יש להוציא את הבצק ולחזור על פעולת הקיפול במשך 3 פעמים. כאשר בין כל קיפול יש לתת לבצק לנוח למשך חצי שעה לפחות במקרר.10.בתום הכנת הבצק יש לרדד את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ ולמרוח את מילוי הריקוטה בשכבה אחידה, על המילוי ניתן לפזר צימוקים לבנים.11.בתום המילוי יש לגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך לגלילים ברוחב 6-7 ס"מ.12.יש לסדר את הגלילים בצורה שווה בתבנית סבתא (חור), כל עוגה צריכה להכיל 5-6 שושנים.13.יש להתפיח את העוגה במשך 40-60 דקות בטמפרטורת החדר.14.בתום ההתפחה יש לחמם את התנור לחום של 160 מעלות ולאפות במשך 40-45 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.15. יש לקרר בטמפרטורת החדר ולבזוק אבקת סוכר מעל העוגה.16. יש לשמור את העוגה בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך יומיים.חומרים למילוי ריקוטה500 גרם גבינת ריקוטה (5% שומן).150 גרם אבקת סוכר.1 ביצה.50 גרם חמאה רכה מאוד.40 גרם קמח.גרידה מלימון אחיד.כף תמצית וניל איכותית.אופן ההכנה1. יש לערבב את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית.יש לשמור את התערובת בקירור

חומרים לבצק
150 גרם חלב.
1/2 חבילה שמרים טריים(20 גרם).
1 ביצה.
2 חלמונים.
400 גרם קמח.
40 גרם סוכר.
1/4 כפית מלח.
50 גרם חמאה רכה.
200 גרם חמאה לקיפולים.
אבקת סוכר.

אופן ההכנה
1. יש ללוש את כל חומרי הבצק (למעט החמאה לקיפולים) עד לקבלת בצק אחיד.

2. יש להעביר את הבצק לקערה מקומחת ולכסות למשך 3 שעות (מינימום) במקרר.

3.בתום הקירור יש לרדד את הבצק למלבן שווה בגודלו בעובי 5-6 מ"מ, יש להציב במרכזו את החמאה.

4.יש לקפל את שתי קצוות הבצק למרכז וליצור מעטפה באופן שבו החמאה תהיה מוצבת במרכז הבצק.

5.יש לרדד את "המעטפה" באמצעות מערוך מקומח למלבן בעובי 4 מ"מ.

6.יש לשים לב שהבצק לא נדבק למשטח העבודה באמצעות קימוח שולחן העבודה והמערוך.

7.יש לחלק את המלבן ל- 3 חלקים, בכל חלק יש לקפל את הבצק לאמצע ואת הקצה השני לקפל מעליו, עד להיווצרות מעטפת בעלת 3 שכבות בצק.

8.את המעטפת יש לשים במקרר למשך שעה לפחות.

9.יש להוציא את הבצק ולחזור על פעולת הקיפול במשך 3 פעמים. כאשר בין כל קיפול יש לתת לבצק לנוח למשך חצי שעה לפחות במקרר.

10.בתום הכנת הבצק יש לרדד את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ ולמרוח את מילוי הריקוטה בשכבה אחידה, על המילוי ניתן לפזר צימוקים לבנים.

11.בתום המילוי יש לגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך לגלילים ברוחב 6-7 ס"מ.

12.יש לסדר את הגלילים בצורה שווה בתבנית סבתא (חור), כל עוגה צריכה להכיל 5-6 שושנים.

13.יש להתפיח את העוגה במשך 40-60 דקות בטמפרטורת החדר.

14.בתום ההתפחה יש לחמם את התנור לחום של 160 מעלות ולאפות במשך 40-45 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.

15. יש לקרר בטמפרטורת החדר ולבזוק אבקת סוכר מעל העוגה.

16. יש לשמור את העוגה בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך יומיים.

חומרים למילוי ריקוטה
500 גרם גבינת ריקוטה (5% שומן).
150 גרם אבקת סוכר.
1 ביצה.
50 גרם חמאה רכה מאוד.
40 גרם קמח.
גרידה מלימון אחיד.
כף תמצית וניל איכותית.

אופן ההכנה
1. יש לערבב את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית.
יש לשמור את התערובת בקירור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר