לתבנית בקוטר 26
חומרים:
לבצק הפריך:
250 גרם קמח
75 גרם אבקת סוכר
175 גרם חמאה קרה
1 כפית תמצית וניל
ביצה
מעט מלח
למילוי:
400 גרם גבינת שמנת
400 גרם גבינה לבנה 5%
4 ביצים
כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
1 שמנת חמוצה
לעיטור העוגה:
תותים טריים, פטל טרי ,עלי נענע מטוגנים
אופן ההכנה:
לעבד במיקסר את החמאה והסוכר.
להוסיף את הביצה והמלח והקמח.
לעבד במיקסר "בפולסים" עד לקבלת בצק אחיד (להיזהר לא לעבד יותר מדי).
עוטפים את כדור הבצק עטוף בניילון נצמד לחצי שעה במקרר.
מרדדים את הכדור על משטח מקומח ומסדרים על תבנית פאי.
מכניסים לחצי שעה במקפיא.
עוטפים את הפאי בנייר כסף וממלאים בחומוס יבש או שעועית יבשה (הם ישמשו כמשקולת שהבצק לא ייפול באפייה).
אופים עד להזהבה כחצי שעה ב- 170 מעלות.
מוציאים מהתנור ומסירים את נייר הכסף והחומוס.
מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה ויוצקים על הפאי.
אופים כשעה ב- 170 מעלות.
מצננים את הפאי ומקשטים בפירות הטריים ועלי הנענע.