חומרים לעוגה:
חצי ליטר שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
100 גרם אינסטנט פודינג
חצי קילו גבינה לבנה
250 גרם גבינת שמנת
חומרים לרוטב:
500 גרם אפרסקים ללא הגרעין
250-300 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
מעט גרנולה
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת עם הסוכר לקבלת קצף חזק.
מקציפים את הגבינות עם הפודינג ומערבבים את שתי התערובות יחד.
מוזגים לכלים אישיים ושומרים במקרר.
להכנת הרוטב:
מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן.
מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.
מעבירים את הריבה לתרמומיקס (או כל מכשיר אחר), וטוחנים כמה שניות. מעבירים למקרר.
יוצקים מעט רוטב על עוגות הגבינה.
מפזרים מעט גרנולה לכל עוגה ומגישים.
הערה:
את האפרסקים ניתן להחליף בכל פרי רך אחר: תותים, משמש, נקטרינה, קיווי.
במקום גרנולה ניתן לקשט באגוזים או שקדים קלויים וקצוצים גס.
יאיר פיינברג, שף ויזם, הנו הבעלים של חברת פיין קוויזין (Fein Cuisine) המתמחה ביזמות קולינארית. בין היתר החברה עוסקת באיתור טכנולוגיות חדשניות, קייטרינג איכותי לאירועים פרטיים, ייעוץ קולינארי, סדנאות והדרכות ועוד. כמו כן, חברת הבת פיין קוק (Fein Cook) שבבעלותו, מתמחה בייבוא מכשירים חכמים למטבח המודרני, בדגש על גיוון ומקוריות במטבח.
צילום: יולה זובריצקי