מצרכים:
למאפינס:
1.5 כוס קמח תופח
1/2 כפית סודה לשתיה
5 כפות קקאו
1 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כוס שמן
1/2 כוס חלב
לרוטב שוקולד:
1/2 חפיסה שוקולד מריר
1/2 חפיסה שוקולד חלב
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מערבבים בקערה: קמח, סודה לשתיה וסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה ביצים, שמן, חלב וקקאו לתערובת אחידה.
בקערת החומרים היבשים יוצרים גומה באמצע, ומוזגים את החומרים הרטובים תוך כדי ערבוב.
ממשיכים לערבב את שהתערובת מתגבשת לבצק שוקולד רך וגרגירי.
בתבנית שקעים מסדים עטרות נייר.
מוזגים מהתערובת לכל עטרה עד גובה 3/4.
אופים בתנור שחומם מראש 15 דקות.
מוציאים להצטנן.
אופן הכנת הרוטב:
מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה (עד שמתחילות בועות קטנןת בשולים.
מורידים מהאש.
את טבליות השוקולד שוברים בידיים לחתיכות קטנות ומוסיפים לשמנת החמה. מערבבים בכף עץ עד שנוצר מרק שוקולד טעים.
כשהמאפינס הצטננו, טובלים ברוטב השוקולד או מוזגים רוטב בכפית.
אפשר לקשט בסוכריות.
"מכללת השף":
סניף תל-אביב – בניין עתיד, רח' החרש 8, טל': 1-700-500-774, סניף ירושלים – בית הארחה בית וגן, רח' הפסגה 8, 1-700-500-034, סניף באר-שבע – מלון גולדן טוליפ, 1-700-700-572, סניף חיפה –המוסכים 29 חיפה , 1-700-500-764