חומרים לקרם שוקולד:
1 כוס סוכר
½ כוס מים
6 כפות קקאו
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1 כף גדושה טחינה גולמית
1 כף תמצית רום
קורט מלח
1 חבילה עלי ופלים קנויה
אופן ההכנה:
הכנת הקרם:
לסיר קטן מכניסים את הסוכר, המים והקקאו ומבשלים עד לרתיחה.
בוחשים כ-10 דקות עד להסמכה.
מוסיפים את המרגרינה תוך כדי בחישה מתמדת, עד שתימס ותיבלע לחלוטין בקרם השוקולד.
מוסיפים את הטחינה, הרום והמלח.
מערבבים לקרם אחיד וסמיך.
מצננים.
הכנת הוופלים:
מוציאים עלה ופל אחד על משטח עבודה.
מורחים עליו 3 כפות קרם שוקולד עד לכיסוי כל הוופל בשוקולד.
מניחים מעל עלה ופל נוסף ועליו מורחים שוקולד, וכך הלאה עד גמר כל עלי הוופלים.
מצפים מעל עם שארית קרם השוקולד.
מכניסים למקרר לכמה שעות לצינון וגיבוש.
חותכים את הוופל המצופה בסכין חדה למרובעים או מעוינים בגודל 6X4 ס"מ.
המתכון מתוך הספר "פרווה" – 300 מתכונים של דברי מאפה מתוקים ומלוחים