טישפישטיל

המטבח הספרדי-ירושלמי הביא לנו גרסה טעימה במיוחד לעוגת אגוזים דחוסה ועשירה עם סירופ, במיוחד לראש השנה

המטבח הספרדי-ירושלמי הביא לנו גרסה טעימה במיוחד לעוגת אגוזים דחוסה ועשירה עם סירופ, במיוחד לראש השנה.

חומרים לתבנית פיירקס בגודל 23 35 ס”מ:
2 כוסות שמן קנולה
3 כוסות קמח (420 גרם)
1 כוס סולת
1 כף קינמון
1/4 כוס סוכר 50 גר'
2 שקיות אבקת אפייה 400 גרם אגוזים קצוצים גס
1 כוס מים

לסירופ:
400 גרם (2 כוסות) סוכר
1 כוס מים מיץ מ-1/2 לימון

לקישוט:
שקדים מולבנים שלמים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. 
מערבבים את החומרים היבשים למעט האגוזים. 

מבשלים סירופ:
מביאים לרתיחה את כל החומרים.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 20 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט.
מצננים. 

מכינים את העוגה:
מחממים שמן קנולה בסיר.
מוסיפים אגוזים ומטגנים 2 דקות בשמן החם.
מסירים מהאש, מוסיפים מים ואת החומרים היבשים תוך כדי ערבוב. 
מעבירים לתבנית, משטחים, מסמנים ריבועים או מעוינים ומקשטים כל ריבוע בשקד. 
אופים 30 דקות עד שהתערובת מתייצבת. 
יוצקים את הסירופ על המאפה החם ומצננים.

צילום: דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר