חומרים:
לבצק:
80 גר' אבקת סוכר
160 גר' חמאה קרה בקוביות
250 גר' קמח
גרידת לימון
1 ביצה
1כפית תמצית וניל
לפירות המיובשים:
200 גר' פירות מיובשים שונים (תאנים, משמשים, אננס, שזי[ף ועוד)
1/2 כוס יין אדום יבש
1/2 כוס יין אדום מתוק
מעט סוכר
לקרם שקדים:
80 גר' מרציפן, חתוך לחתיכות קטנות
50 גר' סוכר
50 גר' חמאה או מרגרינה רכה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
גרידת לימון
2 ביצים
מעט תמצית וניל
1 כפית ליקר שקדים
25 גר' קמח
25 גר' קורנפלור
50 גר' שקדים מולבנים טחונים (או אבקת שקדים)
אופן ההכנה:
הבצק:
מעבדים במעבד מזון או במיקסר עם וו הגיטרה את אבקת הסוכר, החמאה, הקמח וגרידת הלימון.
מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
מפסיקים לעבד.
משטחים את הבצק, מקררים מעט ומרדדים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. מחוררים במזלג ומקררים.
הפירות המיובשים:
פורסים לרוחב את הפירות המיובשים ומשרים ביין אדום וביין המתוק עם מעט סוכר.
קרם השקדים:
מעבדים במיקסר עם וו הגיטרה את המרציפן, הסוכר, החמאה, המלח וגרידת הלימון עד לקבלת קרם חלק לחלוטין.
מוסיפים בהדרגה ובמהירות נמוכה את הביצים ותמצית הווניל.
כשהמסה עולה ומבהירה מוסיפים למיקסר במהירות נמוכה את הקמח, הקורנפלור והשקדים המולבנים.
מעבדים מעט עד לקבלת מרקם חלק.
הרכבת הטארט:
מזלפים את קרם השקדים על הבצק המרודד, ומסדרים מעליו את הפירות שהושרו ביין במרווחים קלים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז הטארט יוצא יבש.
מקררים ומזגגים בריבת משמש מדוללת ומחוממת.