עוגת כדורים מלאה בהפתעות

תבנית 26 ס"ממרכיבים לבצק:½ ק"ג קמח (½3 כוסות)½ שקית שמרית (25 גר')½ שקית משפר אפייה (25 גר')2 ביצים גודל בינוני2 כפות גדושות סוכר (50 גר')100 גר' חמאה½ כפית שטוחה מלחכ-⅔ כוס חלב (160 מ"ל)תוספות:100 גר' חמאה1 כוס סוכר חום (דמררה – 200 גר')למילוי:חפיסת שוקולד מריר, חפיסת שוקולד לבן,12 סוכריות טופי, 12 קוביות חלבה בטעם וניל12 קוביות קטנות רחת לוקום, 1/2 כוס צימוקים בהירים.אופן ההכנה:לשים את כל חומרי הבצק במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של החלב. ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-7 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך.משאירים את הבצק בכלי מכוסה כ-30 דקות.ממיסים את החמאה במיקרוגל (קודם להוריד את האריזה).נוטלים מהבצק חתיכות בצק ויוצרים כ-35 כדורים (בגודל פחות מכדור פינג פונג, כ-30 גר'). על משטח עבודה מקומח משטחים כל כדור בצק לעלה בקוטר כ-7 ס"מ.שמים במרכז העיגול ממתקים (לפי העדפה).אוספים את שולי הבצק מעל למלית ויוצרים כדור. טובלים כל כדור בחמאה המומסת ואח"כ בסוכר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד עם הסוכר כלפי מעלה (לא להצמיד הכדורים זה לזה).מפזרים מעל שכבה נוספת של כדורי בצק.משהים לתפיחה עד למילוי כל התבנית.אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180°C עד להזהבה.

תבנית 26 ס"מ

מרכיבים לבצק:
½ ק"ג קמח (½3 כוסות)
½ שקית שמרית (25 גר')
½ שקית משפר אפייה (25 גר')
2 ביצים גודל בינוני
2 כפות גדושות סוכר (50 גר')
100 גר' חמאה
½ כפית שטוחה מלח
כ-⅔ כוס חלב (160 מ"ל)

תוספות:
100 גר' חמאה
1 כוס סוכר חום (דמררה – 200 גר')

למילוי:
חפיסת שוקולד מריר, חפיסת שוקולד לבן,
12 סוכריות טופי, 12 קוביות חלבה בטעם וניל
12 קוביות קטנות רחת לוקום, 1/2 כוס צימוקים בהירים.

אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של החלב. ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-7 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך.
משאירים את הבצק בכלי מכוסה כ-30 דקות.
ממיסים את החמאה במיקרוגל (קודם להוריד את האריזה).
נוטלים מהבצק חתיכות בצק ויוצרים כ-35 כדורים (בגודל פחות מכדור פינג פונג, כ-30 גר').
על משטח עבודה מקומח משטחים כל כדור בצק לעלה בקוטר כ-7 ס"מ.
שמים במרכז העיגול ממתקים (לפי העדפה).
אוספים את שולי הבצק מעל למלית ויוצרים כדור.
טובלים כל כדור בחמאה המומסת ואח"כ בסוכר.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד עם הסוכר כלפי מעלה (לא להצמיד הכדורים זה לזה).
מפזרים מעל שכבה נוספת של כדורי בצק.
משהים לתפיחה עד למילוי כל התבנית.
אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180°C עד להזהבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר