פאי לימון עם קרם פטיסייר

פאי לימון:רכיבים לבצק פריך:100 גרם סוכר200 גרם חמאה300 גרם קמח1 ביצהאופן ההכנה:מחברים את כל המרכיבים תוך כדי לישה במיקסר, עד אשר מקבלים כדור בצק פריך.עוטפים בנילון נצמד ושמים במקרר למשך 1-1.5 שעות. לאחר מכן פותחים ומרדדים את הבצק לגודל התבנית בעובי של עד 0.5 סנטימטר.אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות.רכיבים לקרם לימון:6 חלמונים 100 מ"ל מיץ לימון3 כפות סוכר120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות אופן ההכנה:על סיר מים רותחים מניחים קערת נירוסטה או זכוכית (באן מרי) ובה החלמונים, מיץ הלימון ו-3 כפות סוכר.מערבבים עד לתחילת הסמכה.ברגע שכל החומרים מתחברים למחית אחידה וסמיכה מורידים מהאש.מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב עד לחיבור מלא בין המרכיבים.עוטפים בניילון נצמד שייגע במסה כדי שלא יווצר קרום, ומקררים במקרר.רכיבים לקרם פטיסייר:מקל וניל – חצוי לכל אורכו1/2 ליטר חלב4 חלמונים1 כף קמח100 גר' סוכראופן ההכנה:מחממים את החלב עד סף רתיחה יחד עם מקל הווניל. בקערה נפרדת מחברים בין החלמונים, הקמח והסוכר בהקצפה עם מטרפה. לאחר מכן מחברים בין שתי המסות בהדרגה תוך השוואת טמפ', כדי לא לבשל את הביצים.עוטפים בניילון נצמד ןוקררים את המסה שנוצרה במקרר.לאחר הקירור מחברים את קרם הלימון וקרם הפטיסייר בערבוב איטי, ויוצקים על הבצק הפריך.להכניס לקירור לפחות לשעתיים ואז להגיש.קים נווה שף "קפה רינגלבלום"

פאי לימון:
רכיבים לבצק פריך:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 ביצה

אופן ההכנה:
מחברים את כל המרכיבים תוך כדי לישה במיקסר, עד אשר מקבלים כדור בצק פריך.
עוטפים בנילון נצמד ושמים במקרר למשך 1-1.5 שעות.
לאחר מכן פותחים ומרדדים את הבצק לגודל התבנית בעובי של עד 0.5 סנטימטר.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות.

רכיבים לקרם לימון:
6 חלמונים
100 מ"ל מיץ לימון
3 כפות סוכר
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
על סיר מים רותחים מניחים קערת נירוסטה או זכוכית (באן מרי) ובה החלמונים, מיץ הלימון ו-3 כפות סוכר.
מערבבים עד לתחילת הסמכה.
ברגע שכל החומרים מתחברים למחית אחידה וסמיכה מורידים מהאש.
מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב עד לחיבור מלא בין המרכיבים.
עוטפים בניילון נצמד שייגע במסה כדי שלא יווצר קרום, ומקררים במקרר.

רכיבים לקרם פטיסייר:
מקל וניל – חצוי לכל אורכו
1/2 ליטר חלב
4 חלמונים
1 כף קמח
100 גר' סוכר

אופן ההכנה:
מחממים את החלב עד סף רתיחה יחד עם מקל הווניל.
בקערה נפרדת מחברים בין החלמונים, הקמח והסוכר בהקצפה עם מטרפה. לאחר מכן מחברים בין שתי המסות בהדרגה תוך השוואת טמפ', כדי לא לבשל את הביצים.
עוטפים בניילון נצמד ןוקררים את המסה שנוצרה במקרר.

לאחר הקירור מחברים את קרם הלימון וקרם הפטיסייר בערבוב איטי, ויוצקים על הבצק הפריך.
להכניס לקירור לפחות לשעתיים ואז להגיש.

קים נווה שף "קפה רינגלבלום"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר