טארט טאטן תפוחים נוסח יערות הכרמל

4 מנות אישיות (תבנית אלומיניום קוטר 10 ס"מ):חומרים לבצק:300 גרם קמח200 גרם חמאה100 גרם סוכר חום1 ביצהחומרים לתפוחים200 גרם סוכר חום3 תפוחים מסוג גרנד סמיתמיץ מלימון 11 מקל וונילאופן ההכנה:שמים במעבד מזון סוכר, קמח וחמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק.מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק.מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות עבות,במחבת שמים סוכר, מיץ לימון ומקל ווניל; ומחממים עד לקבלת קרמל מבריק.יוצקים שכבה דקה של קרמל בתבניות.מסדרים את פרוסות התפוחים בצורת מעגל.על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק עד לעובי של חצי ס"מ.קורצים עיגולים בגודל של 10 ס"מ.שמים מעל התפוחים, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-20 דקות.להגשה:הופכים את הטארט כל עוד הוא חם על גבי צלחת, ומטפטפים מעט רוטב בצדדים.מומלץ להגיש עם גלידת וניל או סורבה תמרים.

4 מנות אישיות (תבנית אלומיניום קוטר 10 ס"מ):

חומרים לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום
1 ביצה

חומרים לתפוחים
200 גרם סוכר חום
3 תפוחים מסוג גרנד סמית
מיץ מלימון 1
1 מקל ווניל

אופן ההכנה:
שמים במעבד מזון סוכר, קמח וחמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק.
מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק.
מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות עבות,
במחבת שמים סוכר, מיץ לימון ומקל ווניל; ומחממים עד לקבלת קרמל מבריק.
יוצקים שכבה דקה של קרמל בתבניות.
מסדרים את פרוסות התפוחים בצורת מעגל.
על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק עד לעובי של חצי ס"מ.
קורצים עיגולים בגודל של 10 ס"מ.
שמים מעל התפוחים, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-20 דקות.

להגשה:
הופכים את הטארט כל עוד הוא חם על גבי צלחת, ומטפטפים מעט רוטב בצדדים.
מומלץ להגיש עם גלידת וניל או סורבה תמרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר