מאפינס תפוחי עץ, קוואקר וחמוציות

מרכיבים (ל-6 מאפינס גדולים):90 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) קמח לבן50 גרם (1/2 כוס) קוואקר (שיבולת שועל קצוצה)1 כפית אבקת אפייהקורט מלח100 גרם חמאה רכה –  יש לרכך החמאה בטמפרטורת החדר מבעוד מועד 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר דמררה80 גרם (4 כפות) סוכר לבן2 ביצים L1 כף ברנדי1/2 כפית תמצית וניל איכותית1 תפוח עץ מזן גראני סמית' גדול, מגולען, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות1 כף קמח לקימוח קוביות התפוח50 גרם (1/3 כוס) חמוציות מיובשותלשימון: מעט חמאה מומסתאופן ההכנה:מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית מאפינס/מיני-מאפינס משומנת בחמאה מומסת ומקומחת קלות. מערבבים מרכיבים יבשים: קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד. מקציפים חמאה רכה ושני סוגי סוכר במיקסר או בעזרת מקציף חשמלי ידני כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.מוסיפים ביצים ומקציפים כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה. מוסיפים ברנדי ותמצית וניל ומקציפים מעט.מאחדים את שתי הקערות ומערבבים בעזרת מרית. מערבבים את קוביות תפוח העץ עם כף קמח ומוסיפים לעיסה. מוסיפים חמוציות מיובשות לעיסה ומערבבים. יוצקים 2 כפות מן התערובת לכל שקע בתבנית מאפינס (לתבנית מיני-מאפינס יוצקים כף גדושה), עד 2/3 גובה כל שקע ולא יותר. מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות (מיני-מאפינס אופים במשך 15 דקות) או עד שקיסם הנננעץ במאפינס יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים כשעה ומגישים. צילום: סטודיו דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

מרכיבים (ל-6 מאפינס גדולים):
90 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) קמח לבן
50 גרם (1/2 כוס) קוואקר (שיבולת שועל קצוצה)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה –  יש לרכך החמאה בטמפרטורת החדר מבעוד מועד
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר דמררה
80 גרם (4 כפות) סוכר לבן
2 ביצים L
1 כף ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1 תפוח עץ מזן גראני סמית' גדול, מגולען, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
1 כף קמח לקימוח קוביות התפוח
50 גרם (1/3 כוס) חמוציות מיובשות
לשימון:
מעט חמאה מומסת

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית מאפינס/מיני-מאפינס משומנת בחמאה מומסת ומקומחת קלות.
מערבבים מרכיבים יבשים: קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח.
מניחים בצד.
מקציפים חמאה רכה ושני סוגי סוכר במיקסר או בעזרת מקציף חשמלי ידני כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים ביצים ומקציפים כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה.
מוסיפים ברנדי ותמצית וניל ומקציפים מעט.
מאחדים את שתי הקערות ומערבבים בעזרת מרית.
מערבבים את קוביות תפוח העץ עם כף קמח ומוסיפים לעיסה.
מוסיפים חמוציות מיובשות לעיסה ומערבבים.
יוצקים 2 כפות מן התערובת לכל שקע בתבנית מאפינס (לתבנית מיני-מאפינס יוצקים כף גדושה), עד 2/3 גובה כל שקע ולא יותר.
מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות (מיני-מאפינס אופים במשך 15 דקות) או עד שקיסם הנננעץ במאפינס יוצא יבש או כשעליו פירורים.
מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.

צילום: סטודיו דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר