עוגת קרם שניט

חומרים לבצק העלים:400 גרם קמח1 כוס מים קרים50 גרם חמאה1 כפית מלח1/2 כפית סוכר1 כף חומץ250 גרם חמאה- לקיפולאופן ההכנה:שמים את כל החומרים בקערה.לשים בעזרת וו לישה, במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי של 1 ס"מ.מניחים את החמאה כשהיא מכסה 2/3 משטח המלבן. את 1/3 שטח הבצק הלא מכוסה, מקפלים על החלק עם החמאה ואת היתרה מקפלים מעל, כך שנוצר מלבן קטן יותר.את הבצק מקפלים עוד 3 פעמים באופן זהה, כשבתחילת כל קיפול מרדדים את הבצק למלבן ומקפלים שוב.בין קיפול לקיפול יש להכניס למקרר לחצי שעה.את הבצק מחלקים לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ.מניחים בתבנית אפייה ומפזרים סוכר. מניחים נייר אפייה מעל הבצק ועל הנייר תבנית נוספת שתהווה משקולת.אופים בטמפרטורה של 190-200 מעלות כ-20 דקות. מוציאים את המגש שהיווה משקולת ואופים 10 דקות נוספות החום של 170 מעלות.חומרים לקרם שניט:500 מ"ל שמנת מתוקה1/2 כוס סוכר + 1/3 כוס סוכר3 חלבוניםאופן ההכנה:בקערה, מקציפים את השמנת המתוקה עם 1/2 כוס סוכר.בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר.מקפלים את הקצפת אל החלבונים לקבלת קרם תפוח ומאד אוורירי.אופן הרכבת העוגה:מניחים עלה של בצק עלים אפוי.מעליו מורחים מחצית מהקרם. מניחים עוד עלה, ממלאים בשאר הקרם.מעל מניחים את העלה השלישי. בוזקים אבקת סוכר.

חומרים לבצק העלים:
400 גרם קמח
1 כוס מים קרים
50 גרם חמאה
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1 כף חומץ
250 גרם חמאה- לקיפול

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בקערה.
לשים בעזרת וו לישה, במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי של 1 ס"מ.
מניחים את החמאה כשהיא מכסה 2/3 משטח המלבן.
את 1/3 שטח הבצק הלא מכוסה, מקפלים על החלק עם החמאה ואת היתרה מקפלים מעל, כך שנוצר מלבן קטן יותר.
את הבצק מקפלים עוד 3 פעמים באופן זהה, כשבתחילת כל קיפול מרדדים את הבצק למלבן ומקפלים שוב.
בין קיפול לקיפול יש להכניס למקרר לחצי שעה.
את הבצק מחלקים לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ.
מניחים בתבנית אפייה ומפזרים סוכר.
מניחים נייר אפייה מעל הבצק ועל הנייר תבנית נוספת שתהווה משקולת.
אופים בטמפרטורה של 190-200 מעלות כ-20 דקות.
מוציאים את המגש שהיווה משקולת ואופים 10 דקות נוספות החום של 170 מעלות.

חומרים לקרם שניט:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר + 1/3 כוס סוכר
3 חלבונים

אופן ההכנה:
בקערה, מקציפים את השמנת המתוקה עם 1/2 כוס סוכר.
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר.
מקפלים את הקצפת אל החלבונים לקבלת קרם תפוח ומאד אוורירי.

אופן הרכבת העוגה:
מניחים עלה של בצק עלים אפוי.
מעליו מורחים מחצית מהקרם.
מניחים עוד עלה, ממלאים בשאר הקרם.
מעל מניחים את העלה השלישי.
בוזקים אבקת סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר