עוגת טחינה וסילאן תמרים

מצרכים:1/2כוס (100 גרם) טחינה גולמית1/3כוס (90  גרם) סילאן טבעי "טעמי הגליל"2 ביצים1כוס (200 גרם) סוכר1מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה1.5כוסות (200 גרם) קמח1כפית (5 גרם) אבקת אפייהלסירופ:1/4כוס (50 מ"ל) מים1/4כוס (50 גרם) סוכרלקישוט:1כוס (100 גרם) פיסטוקים גרוסים גסאופן ההכנה:מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן ומניחים בצד.מקציפים ביצים וסוכר כ- 5 דקות, עד שנוצר קצף בהיר ואוורירי.מוסיפים מחצית מכמות השמנת המתוקה ומערבבים קלות.מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים, עד שנוצרת עיסה אחידה.מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה ומערבבים היטב.מוסיפים את עיסת הטחינה והסילאן ומערבבים.יוצקים לתבנית חצי מכמות העיסה, ועליה חצי מכמות הפיסטוקים. אופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.הכנת הסירופ: בזמן שהעוגה נאפית בתנור, שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהסוכר נמס. מצננים. הסוכר מסמיך כשהוא מתקרר.מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ ומניחים לצינון מלא .

מצרכים:
1/2כוס (100 גרם) טחינה גולמית
1/3כוס (90  גרם) סילאן טבעי "טעמי הגליל"
2 ביצים
1כוס (200 גרם) סוכר
1מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1.5כוסות (200 גרם) קמח
1כפית (5 גרם) אבקת אפייה

לסירופ:
1/4כוס (50 מ"ל) מים
1/4כוס (50 גרם) סוכר

לקישוט:
1כוס (100 גרם) פיסטוקים גרוסים גס

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן ומניחים בצד.
מקציפים ביצים וסוכר כ- 5 דקות, עד שנוצר קצף בהיר ואוורירי.
מוסיפים מחצית מכמות השמנת המתוקה ומערבבים קלות.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים, עד שנוצרת עיסה אחידה.
מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
מוסיפים את עיסת הטחינה והסילאן ומערבבים.
יוצקים לתבנית חצי מכמות העיסה, ועליה חצי מכמות הפיסטוקים. אופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.

הכנת הסירופ:
בזמן שהעוגה נאפית בתנור, שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהסוכר נמס.
מצננים. הסוכר מסמיך כשהוא מתקרר.
מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ ומניחים לצינון מלא .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר