עוגת בננות

חומרים:100 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר1 כוס (250 גרם) סוכר2 ביצים1 כפית אבקת סודה לשתייה1 גביע שמנת חמוצה1 כוס (250 מ"ל) בננות מעוכות½ 1 כוסות (225 גרם) קמח1 כפית תמצית וניל2/3 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים גסלציפוי:3 כפות גדושות אבקת סוכר1 כף מיץ לימוןאופן ההכנה:בקערת המיקסר מערבלים היטב את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים תוך ערבול, כל אחת בנפרד.מערבבים סודה לשתייה עם השמנת ומוסיפים לקערה. מוסיפים את מחית הבננות, הקמח, הווניל והאגוזים ומערבבים. שוטחים את התערובת בתבנית מוארכת משומנת.אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מצננים ומוציאים מהתבנית.בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון ומזלפים על העוגה. טיפ: מזרזים הבשלת בננות בשקית נייר חומה עם תפוחים.בננות בשלות מדי קולפים, מועכים, שומרים במקפיא בשקית ניילון. מוציאים מהמקפיא כחצי שעה לפני הכנת העוגה.כדי לרכך סוכר חום שהתגבש בכלי, מכניסים לכלי חצי פרוסת לחם טרי וסוגרים היטב. ממתינים מספר שעות והסוכר נוח לשימוש. מתוך הספר "עוגות ועוגיות" מאת אלינוער רבין, בהוצאת "קוראים"צילום: קדם צלמים

חומרים:
100 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
1 כוס (250 גרם) סוכר
2 ביצים
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס (250 מ"ל) בננות מעוכות
½ 1 כוסות (225 גרם) קמח
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
לציפוי:
3 כפות גדושות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבלים היטב את החמאה עם הסוכר.
מוסיפים את הביצים תוך ערבול, כל אחת בנפרד.
מערבבים סודה לשתייה עם השמנת ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את מחית הבננות, הקמח, הווניל והאגוזים ומערבבים.
שוטחים את התערובת בתבנית מוארכת משומנת.
אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
מצננים ומוציאים מהתבנית.
בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון ומזלפים על העוגה.

טיפ:
מזרזים הבשלת בננות בשקית נייר חומה עם תפוחים.
בננות בשלות מדי קולפים, מועכים, שומרים במקפיא בשקית ניילון. מוציאים מהמקפיא כחצי שעה לפני הכנת העוגה.
כדי לרכך סוכר חום שהתגבש בכלי, מכניסים לכלי חצי פרוסת לחם טרי וסוגרים היטב. ממתינים מספר שעות והסוכר נוח לשימוש.

מתוך הספר "עוגות ועוגיות" מאת אלינוער רבין, בהוצאת "קוראים"

צילום: קדם צלמים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר