מילפיי וניל תות שדה

מצרכים:200 גרם תות שדה שטופים, נקיים, חתוכים לרבעים – מושרים במעט אבקת סוכר וגרדת תפוז400 גרם בצק עליםלקרם פטיסייר:700 גרם חלב60 גרם שמנת200 גרם סוכר 65 גרם קורנפלור8 חלמונים1 מקל ונילאופן ההכנה:מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 2 מ”מ, יחסית דק.מניחים על ניר אפייה, מחוררים ומקפיאים 30 דקות.מכסים את הבצק בניר איפיה ומגש ואופים 15 דקות ב- 180מעלות.מוציאים מהתנור, מפזרים סוכר מלמעלה, וממשיכים לאפות מכוסה כ- 10 דקות נוספות עד צבע זהוב עמוק.מצננים, חותכים לשלושה מלבנים שווים.הכנת קרם פטיסייר:מערבבים קורנפלור עם מעט חלב קר, כ- 150 גרם מסך כל כמות החלב (2/3 כוס).מוסיפים חלמונים, מערבבים היטב.מרתיחים את יתרת החלב והשמנת עם הסוכר ותוכן מקל הוניל.משווים את הטמפרטורה לתערובת הקורנפלור.יוצקים הכל חזרה לסיר ומרתיחים שוב תוך כדי ערבוב.מרפדים את דופן התבנית עם פלחי תותים.מוסיפים את התות שדה המושרה לתוך הקרם פטיסייר.ויוצקים חצי על הבצק התחתון. מכסים עם שכבת בצק.יוצקים את החצי השני של קרם הוניל.מכסים בבצק נוסף ומקררים.מקשטים עם שברי בצק, מפזרים אבקת סוכר.השפים הנס וגלית ברטלה יעבירו יחדיו סדנאות אפייה בסימן אהבה במסגרת סדנאות "שף תטעם", במהלך חודש פברואר מדי יום שישי בשעה 11:00 בקניון שרונים. הסדנאות פתוחות לקהל הרחב.צילום דן פרץ

מצרכים:
200 גרם תות שדה שטופים, נקיים, חתוכים לרבעים – מושרים במעט אבקת סוכר וגרדת תפוז
400 גרם בצק עלים

לקרם פטיסייר:
700 גרם חלב
60 גרם שמנת
200 גרם סוכר
65 גרם קורנפלור
8 חלמונים
1 מקל וניל

אופן ההכנה:
מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 2 מ”מ, יחסית דק.
מניחים על ניר אפייה, מחוררים ומקפיאים 30 דקות.
מכסים את הבצק בניר איפיה ומגש ואופים 15 דקות ב- 180מעלות.
מוציאים מהתנור, מפזרים סוכר מלמעלה, וממשיכים לאפות מכוסה כ- 10 דקות נוספות עד צבע זהוב עמוק.
מצננים, חותכים לשלושה מלבנים שווים.

הכנת קרם פטיסייר:
מערבבים קורנפלור עם מעט חלב קר, כ- 150 גרם מסך כל כמות החלב (2/3 כוס).
מוסיפים חלמונים, מערבבים היטב.
מרתיחים את יתרת החלב והשמנת עם הסוכר ותוכן מקל הוניל.
משווים את הטמפרטורה לתערובת הקורנפלור.
יוצקים הכל חזרה לסיר ומרתיחים שוב תוך כדי ערבוב.
מרפדים את דופן התבנית עם פלחי תותים.
מוסיפים את התות שדה המושרה לתוך הקרם פטיסייר.
ויוצקים חצי על הבצק התחתון.
מכסים עם שכבת בצק.
יוצקים את החצי השני של קרם הוניל.
מכסים בבצק נוסף ומקררים.
מקשטים עם שברי בצק, מפזרים אבקת סוכר.

השפים הנס וגלית ברטלה יעבירו יחדיו סדנאות אפייה בסימן אהבה במסגרת סדנאות "שף תטעם", במהלך חודש פברואר מדי יום שישי בשעה 11:00 בקניון שרונים. הסדנאות פתוחות לקהל הרחב.

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר