מרכיבים:
2.5 כוסות קמח שיפון הרדוף
50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים טרופות
2 גביעים (400 גרם) יוגורט לבן
2 בננות חתוכות לקוביות בינוניות
2 כפיות שטוחות של סודה לשתייה
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה
ניתן להוסיף לבננות 2 כפות שבבי אגוזי מלך טחונים, ולפזר מעט קינמון לאחר האפיה.
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
במערבל מזון (מיקסר) מערבלים את החמאה עם 2 סוגי הסוכר למשך 2 -3 דקות.
מוסיפים את הביצים, הסודה לשתייה ואת היוגורט ומערבבים היטב.
מוסיפים את קמח השיפון ובוחשים לבלילה אחידה.
מוסיפים את הבננות והג'ינג'ר ומערבבים לבלילה אחידה ומעט דביקה.
מניחים בתבנית אפייה 20 -25 תחתיות מנג'טים אישיות לאפייה.
בעזרת 2 כפות יוצקים כף מהבלילה לכל מנג'ט.
אופים בתנור למשך 17 -18 דקות.
צילום לירון אלמוג