טארט פטיסייר ופירות טריים

חומרים לבצק טארט פריך:100 גר' אבקת סוכר200 גר' חמאה1 שקית סוכר וניל300 גרם קמח1 ביצה בינוניתחומרים לטארט פטיסייר ופירות טריים:תחתית מוכנה לטארט אפויה אפיה מלאה (על פי המתכון המצורף)250 מ"ל חלב½ מקל וניל3 חלמונים (מביצים בינוניות)75 גר' סוכר30 גר' קורנפלור120 מ"ל שמנת מתוקהמבחר פירות קיץ טרייםגלזורה (פאג', מירור או ריבה כתומה)אופן ההכנה:בצק טארט: מערבבים את החמאה עם האבקת הסוכר וסוכר ווניל – עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את הביצה, מערבבים היטב, ולבסוף מוסיפים את הקמח בפעם אחת.לשים אך ורק עד קבלת בצק. מניחים לבצק לנוח עטוף בניילון. מרדדים ומניחים בתבנית הטארט, מקפיאים למשך כחצי שעה, ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס במשך כ- 10-15 דקות.טארט פטיסייר: שמים את החלב בסיר, חוצים את מקל הווניל ומגרדים מתוכו את הגרגרים לסיר. שמים גם את המקל עצמו ומביאים לרתיחה ומכבים.טורפים את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. שופכים חלק מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים מיד היטב. מסננים את תערובת החלמונים לסיר דרך מסננת ומבשלים על אש קטנה תוך בחישה מתמדת. לאחר שהתערובת סמיכה ומבעבעת ממשיכים לבשל אותה תוך בחישה כ-2 דקות נוספות. מקררים היטב. קישוט הטארט: מקציפים את השמנת ומקפלים את הקצפת לתוך הקרם. ממלאים את התחתיות בקרם המוכן ומסדרים את הפירות. מברישים במעט גלזורה לגימור."הגושרים מלון בטבע" צילום טל אגסי

חומרים לבצק טארט פריך:
100 גר' אבקת סוכר
200 גר' חמאה
1 שקית סוכר וניל
300 גרם קמח
1 ביצה בינונית

חומרים לטארט פטיסייר ופירות טריים:
תחתית מוכנה לטארט אפויה אפיה מלאה (על פי המתכון המצורף)
250 מ"ל חלב
½ מקל וניל
3 חלמונים (מביצים בינוניות)
75 גר' סוכר
30 גר' קורנפלור
120 מ"ל שמנת מתוקה
מבחר פירות קיץ טריים
גלזורה (פאג', מירור או ריבה כתומה)

אופן ההכנה:
בצק טארט:
מערבבים את החמאה עם האבקת הסוכר וסוכר ווניל – עד לקבלת מסה אחידה.
מוסיפים את הביצה, מערבבים היטב, ולבסוף מוסיפים את הקמח בפעם אחת.
לשים אך ורק עד קבלת בצק.
מניחים לבצק לנוח עטוף בניילון.
מרדדים ומניחים בתבנית הטארט, מקפיאים למשך כחצי שעה, ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס במשך כ- 10-15 דקות.

טארט פטיסייר:
שמים את החלב בסיר, חוצים את מקל הווניל ומגרדים מתוכו את הגרגרים לסיר.
שמים גם את המקל עצמו ומביאים לרתיחה ומכבים.
טורפים את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
שופכים חלק מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים מיד היטב.
מסננים את תערובת החלמונים לסיר דרך מסננת ומבשלים על אש קטנה תוך בחישה מתמדת.
לאחר שהתערובת סמיכה ומבעבעת ממשיכים לבשל אותה תוך בחישה כ-2 דקות נוספות. מקררים היטב.

קישוט הטארט:
מקציפים את השמנת ומקפלים את הקצפת לתוך הקרם.
ממלאים את התחתיות בקרם המוכן ומסדרים את הפירות.
מברישים במעט גלזורה לגימור.

"הגושרים מלון בטבע"

צילום טל אגסי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר