מחית תפוח אדמה, שורש סלרי וארטישוק ירושלמי

חומריםחצי לימון1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים375 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף1 שורש סלרי בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות30 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדרמלח ופלפל טחון טריאופן ההכנהמשרים את תפוחי אדמה והארטישוק ירושלמי בקערת מים עם מיץ מחצי לימון סחוט למניעת השחרה. בסיר נפרד מרתיחים מים ומבשלים את פרוסות הסלרי במים כ-10 דקות עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים 10 דקות נוספות. מסננים, מועכים למחית (אין למעוך יתר על המידה), מוסיפים את המרגרינה או החמאה ובוחשים לתערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם כתוספת או מנה עיקרית.

חומרים
חצי לימון
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
375 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
1 שורש סלרי בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות
30 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
מלח ופלפל טחון טרי

אופן ההכנה
משרים את תפוחי אדמה והארטישוק ירושלמי בקערת מים עם מיץ מחצי לימון סחוט למניעת השחרה.

בסיר נפרד מרתיחים מים ומבשלים את פרוסות הסלרי במים כ-10 דקות עד שהן מתרככות מעט.

מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים 10 דקות נוספות.

מסננים, מועכים למחית (אין למעוך יתר על המידה), מוסיפים את המרגרינה או החמאה ובוחשים לתערובת אחידה.

מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם כתוספת או מנה עיקרית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר