קבבוני דלעת טבעוניים על מקלות קינמון

מצרכים:750 גר' דלעת מגורדת גסחבילת טופו קטנה מגורדת גסחצי חבילת עלי מנגולד קצוץחצי צרור שמיר קצוץחצי כוס גפרורי שקדים מולבנים 5 שיני שום מגורדכף סוכר חוםקינמון טחון, בהרט, מקלות קינמון דקיקיםמלח, פלפל לבן6 כפות קמח חומוסמעט שמן לטיגוןאופן ההכנה: קולים את השקדים במחבת גדולה (ללא שמן).מוסיפים מעט שמן ואת כל המצרכים מלבד קמח, חומוס ומקלות קינמון (תבלינים לפי הטעם).מאדים על אש גבוהה. כשהנוזלים מתאדים מורידים מהאש.מצננים מעט ומוסיפים קמח חומוס בהדרגה (לפי הצורך) עד שהעיסה דביקה, יציבה ולא רטובה מדי.מחממים מחבת פסים עם מעט שמן.מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות בצורת אליפסה אותן משחילים על מקל קינמון (לא עד הסוף).מניחים על המחבת וצולים כל צד למשך מספר דקות.מגישים עם טחינה לצד אורז או ירקות צלויים.המתכון של היועצת הקולינרית מיקה פודארט – "מיקה תוספת של טעם בחיים"צילום הדס ניצן   להשיג בחוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית, טל. 04-9533405, ובסניפי הרשת

מצרכים:
750 גר' דלעת מגורדת גס
חבילת טופו קטנה מגורדת גס
חצי חבילת עלי מנגולד קצוץ
חצי צרור שמיר קצוץ
חצי כוס גפרורי שקדים מולבנים
5 שיני שום מגורד
כף סוכר חום
קינמון טחון, בהרט, מקלות קינמון דקיקים
מלח, פלפל לבן
6 כפות קמח חומוס
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:
קולים את השקדים במחבת גדולה (ללא שמן).
מוסיפים מעט שמן ואת כל המצרכים מלבד קמח, חומוס ומקלות קינמון (תבלינים לפי הטעם).
מאדים על אש גבוהה.
כשהנוזלים מתאדים מורידים מהאש.
מצננים מעט ומוסיפים קמח חומוס בהדרגה (לפי הצורך) עד שהעיסה דביקה, יציבה ולא רטובה מדי.
מחממים מחבת פסים עם מעט שמן.
מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות בצורת אליפסה אותן משחילים על מקל קינמון (לא עד הסוף).
מניחים על המחבת וצולים כל צד למשך מספר דקות.
מגישים עם טחינה לצד אורז או ירקות צלויים.

המתכון של היועצת הקולינרית מיקה פודארט – "מיקה תוספת של טעם בחיים"
צילום הדס ניצן

 

להשיג בחוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית, טל. 04-9533405, ובסניפי הרשת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר