חומרים (4 מנות)
4 חצילים
מלח
שמן זית
חצי כוס טחינה גולמית משובחת
מעט מיץ לימון
לקישוט:
גרגירי רימון
סומק טחון
אופן ההכנה
קולים את החציל על להבת הגז, עד שהקליפה חרוכה והחציל רך, מצננים קלות וקולפים. משאירים את החציל בשלמותו.
מתבלים את החצילים במלח, מיץ לימון ושמן זית ומשהים לפחות חצי שעה.
מערבבים טחינה גולמית עם מים עד לקבלת מרקם של ממרח. מתבלים במלח ומיץ לימון.
לפני ההגשה מחממים קלות את החציל במיקרוגל או בתנור חם.
מניחים כמה כפות של טחינה במרכז הצלחת, מניחים מעל את החציל ומפזרים מסביב סומק וגרגירי רימון.