חומרים ל – 4 מנות
1 גזר קטן
1.5 בצל
חצי כרישה
5 חצילים
חלב ושמנת ביחס 1:1
שמן זית
מלח
פלפל
עלי טימין
2 כפות גבינת עיזים
חצי כוס חלב
אופן ההכנה
חותכים את הגזר, בצל, והכרישה לקוביות של 2 ס"מ, מקפיצים בשמן זית משובח.
במקביל דוקרים כל חציל ואופים אותם עד להתרככות.
מוציאים את ליבת החציל ומערבבים עם הירקות המוקפצים.
מוסיפים שמנת וחלב ביחס של 1:1 עד שמכסה את הירקות.
מבשלים על אש נמוכה עוד כ – 15 דקות, טוחנים בבלנדר ידני ומעבירים דרך נפה.
מערבבים 2 כפות גבינת עיזים בחצי כוס חלב חם, עד שהמרקם נהיה רך, שופכים מעל המרק.
מעטרים בעלי טימין ושמן זית.
אופן ההגשה
בכוס מרטיני.