למנה זו צריך סבלנות, אך הסבלנות משתלמת. מתקבלת מנה פשוטה להכנה וטעימה אשר תגרור אחריה שבחים רבים.
מצרכים
250-300 גרם פיטריות שמפניון
גבינת שמנת שום שמיר
לציפוי
קמח לבן או קמח מצה
1 ביצה
פירורי לחם טבעיים או פירורי מצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מפרידים את הכובע והרגל של הפיטריות.
2. ממלאים את הכובע בגבינת שמנת שום שמיר
3. כל פיטריה ממולאת מגלגלים בקמח – מתובל במעט מלח ופלפל שחור. טובלים בביצה ומגלגלים בפירורי לחם טבעיים ( או בפירורי מצה).
4. מטגנים את הפיטריות בשמן עמוק 2-3 דקות, עד לקבלת צבע כהה.
להגיש מיד – להיזהר הגבינה חמה !