חציל מאודה בסויה

ל- 4-6 סועדים חומרים:2 חצילים יפים עם מעט גרעיניםחומרים לרוטב: 4 שיני שום קצוצות1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ3 כפות רוטב סויה3 כפות יין לבן יבש2 כפות חומץמלח פלפל 2 כפיות סוכרפלפל חריף יבש טחון (לא חובה)1 בצל ירוק קצוץ1 כפית שמן שומשוםאופן ההכנה: קולפים את החצילים, וחוצים לשניים לאורך החציל. מניחים את החצילים בכלי אידוי ומאדים כ- 20 דקות. מוציאים את החצילים ומניחים להם להתקרר.חותכים את חצאי החציל לרוחבם לשלושה חלקים, וכל חלק לאורכו לרצועות ברוחב של 1.5 – 2 ס"מ, ומסדרים על צלחת. מערבבים בקערית את חומרי הרוטב. מפזרים עם כף את הרוטב באופן שווה על החצילים, בוזקים בצל ירוק קצוץ זולפים על הכל שמן שומשום.ממתינים 20 דקות ומגישים.

ל- 4-6 סועדים

חומרים:
2 חצילים יפים עם מעט גרעינים

חומרים לרוטב: 4 שיני שום קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
3 כפות רוטב סויה
3 כפות יין לבן יבש
2 כפות חומץ
מלח פלפל
2 כפיות סוכר
פלפל חריף יבש טחון (לא חובה)
1 בצל ירוק קצוץ
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:
קולפים את החצילים, וחוצים לשניים לאורך החציל.
מניחים את החצילים בכלי אידוי ומאדים כ- 20 דקות. מוציאים את החצילים ומניחים להם להתקרר.
חותכים את חצאי החציל לרוחבם לשלושה חלקים, וכל חלק לאורכו לרצועות ברוחב של 1.5 – 2 ס"מ, ומסדרים על צלחת.
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.
מפזרים עם כף את הרוטב באופן שווה על החצילים, בוזקים בצל ירוק קצוץ זולפים על הכל שמן שומשום.
ממתינים 20 דקות ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר