ניוקי בטטה ברוטב אגוזים

חומרים:3 בטטות קלופות1/4 1 כוסות קמח150 גרם גבינת "גליל" מגוררתמלח פלפל 1/2 כפית זנגביל טרי מגוררלרוטב:100 גרם אגוזי מלך טחונים דק1 כף חמאה1/2 כוס יין לבן יבש1 מיכל שמנת מתוקה1/2 כפית אגוז מוסקט מגוררמלח פלפל שחור אופן ההכנה: מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות. מועכים למחית חלקה. מוסיפים את הקמח והגבינה ומתבלים במלח, בפלפל ובזנגביל. מערבבים היטב. מניחים בצד למשך שעתיים לפחות. מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את האגוזים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאגוזים יתחילו להשחים. מוסיפים את היין ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לכדי מחצית הכמות. מוסיפים את השמנת ומתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ- 5 דקות נוספות. מרתיחים מים בסיר גדול. לוקחים כמות של חצי כפית מהתערובת לניוקי ומחליקים בעזרת האצבע לתוך המים הרותחים. בכל פעם שהניוקי צפים, מוציאים מיד לקערה. ממשיכים כך עם שארית התערובת. יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה, מסדרים מעל את הניוקי ומגישים מיד.

חומרים:
3 בטטות קלופות
1/4 1 כוסות קמח
150 גרם גבינת "גליל" מגוררת
מלח
פלפל
1/2 כפית זנגביל טרי מגורר

לרוטב:
100 גרם אגוזי מלך טחונים דק
1 כף חמאה
1/2 כוס יין לבן יבש
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות. מועכים למחית חלקה. מוסיפים את הקמח והגבינה ומתבלים במלח, בפלפל ובזנגביל. מערבבים היטב. מניחים בצד למשך שעתיים לפחות.
מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את האגוזים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאגוזים יתחילו להשחים. מוסיפים את היין ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לכדי מחצית הכמות. מוסיפים את השמנת ומתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ- 5 דקות נוספות.
מרתיחים מים בסיר גדול. לוקחים כמות של חצי כפית מהתערובת לניוקי ומחליקים בעזרת האצבע לתוך המים הרותחים. בכל פעם שהניוקי צפים, מוציאים מיד לקערה. ממשיכים כך עם שארית התערובת.
יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה, מסדרים מעל את הניוקי ומגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר