ברוקולי בשמן שומשום וצנוברים

חומרים:4 כוסות פרחי ברוקולי טרי או קפוא מופשר (500 גרם פרחים ללא גבעולים)1 כוס מים1/2 כפית מלח3 כפיות שמן שומשום פלייבור2 כפיות מחוקות סוכר4 כפיות רוטב סויה קיקומן1/2 כוס צנוברים קלויים במחבת יבשהאופן ההכנה: מורידים את הגבעול הקשה מפרחי הברוקולי (אפשר לקלף ולשמור למרק). מרתיחים מים בתוספת המלח, ומוסיפים את הברוקולי. מבשלים ללא מכסה כ-5 דקות, או עד שהברוקולי מוכן (בצבע ירוק עז ולא רך מדי). אם משתמשים בברוקולי קפוא, יש לבשלו כ-3 דקות בלבד. מורידים מהאש ומסננים (אם לא מגישים מייד, יש לשטוף קלות במים קרים). מערבבים שמן שומשום פלייבור, סוכר ורוטב סויה קיקומן, ויוצקים על הברוקולי. מקשטים בצנוברים קלויים ומגישים. גיוון: אפשר להמיר את הצנוברים בפיסטוקים, אגוזי קשיו, או שקדים קלויים.

חומרים:
4 כוסות פרחי ברוקולי טרי או קפוא מופשר (500 גרם פרחים ללא גבעולים)
1 כוס מים
1/2 כפית מלח
3 כפיות שמן שומשום פלייבור
2 כפיות מחוקות סוכר
4 כפיות רוטב סויה קיקומן
1/2 כוס צנוברים קלויים במחבת יבשה

אופן ההכנה:
מורידים את הגבעול הקשה מפרחי הברוקולי (אפשר לקלף ולשמור למרק).
מרתיחים מים בתוספת המלח, ומוסיפים את הברוקולי.
מבשלים ללא מכסה כ-5 דקות, או עד שהברוקולי מוכן (בצבע ירוק עז ולא רך מדי). אם משתמשים בברוקולי קפוא, יש לבשלו כ-3 דקות בלבד.
מורידים מהאש ומסננים (אם לא מגישים מייד, יש לשטוף קלות במים קרים).
מערבבים שמן שומשום פלייבור, סוכר ורוטב סויה קיקומן, ויוצקים על הברוקולי.
מקשטים בצנוברים קלויים ומגישים.

גיוון:
אפשר להמיר את הצנוברים בפיסטוקים, אגוזי קשיו, או שקדים קלויים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר