חומרים:
4 כוסות פרחי ברוקולי טרי או קפוא מופשר (500 גרם פרחים ללא גבעולים)
1 כוס מים
1/2 כפית מלח
3 כפיות שמן שומשום פלייבור
2 כפיות מחוקות סוכר
4 כפיות רוטב סויה קיקומן
1/2 כוס צנוברים קלויים במחבת יבשה
אופן ההכנה:
מורידים את הגבעול הקשה מפרחי הברוקולי (אפשר לקלף ולשמור למרק).
מרתיחים מים בתוספת המלח, ומוסיפים את הברוקולי.
מבשלים ללא מכסה כ-5 דקות, או עד שהברוקולי מוכן (בצבע ירוק עז ולא רך מדי). אם משתמשים בברוקולי קפוא, יש לבשלו כ-3 דקות בלבד.
מורידים מהאש ומסננים (אם לא מגישים מייד, יש לשטוף קלות במים קרים).
מערבבים שמן שומשום פלייבור, סוכר ורוטב סויה קיקומן, ויוצקים על הברוקולי.
מקשטים בצנוברים קלויים ומגישים.
גיוון:
אפשר להמיר את הצנוברים בפיסטוקים, אגוזי קשיו, או שקדים קלויים.