גונדולת זוקיני

לאטריות קדאיף יש תכונה מיוחדת של טעם נייטרלי, והיופי הוא לדעת לנווט את הטעמים הנכונים בשימוש מעניין באטריות, על מנת להפוך לחגיגה של טעמים בפה

לאטריות קדאיף מכינים בצק מקמח ומים, ומעבירים אותו דרך מסננת אל מגש מתכת עגול, גדול ולוהט, לבישול מאוד קצר. הבצק מתקשה בצורת חוטים הנאספים מייד, כשהם עדיין גמישים ולבנים. ברוב המקרים פשוט קונים.

(מנה לזוג)
מצרכים:
2 קישואים – זוקיני
100 גרם קשקבל – כבשים – עיזים
50 גרם גבינת שמנת 30%
30 גרם מוצרלה
1 כף תערובת תבלינים "טוסקנה"
50 גרם חמאה
כוס שערות קדאיף

לרוטב:
כוס יוגורט
חצי לימון סחוט
חצי כוס נענע גרוסה
3 טיפות שמן אתרי אניס – לא חובה

אופן ההכנה:
פורסים את הקישואים לאורכם ומנקים מהם את הליבה – ויוצרים סירות.
מערבבים את שלושת סוגי הגבינה עם הטוסקנה, ומאחדים לבלילה מוצקה.
ממלאים את הקישואים בתערובת הגבינות – ליצור בטן קטנה לסירה.
מכניסים לתנור לקלייה של 180 מעלות.
הקישואים מוכנים כאשר הקישוא מתרכך והגבינות הותכו.
במקביל רדדו את הקדאיף עם החמאה בתבנית והכניסו לתנור, עד הזהבת השערות.
על הצלחת הניחו חופן שערות קדאיף, ועליהן סדרו את הקישואים המוכנים.
לבסוף הזליפו את הרוטב על המנה והגישו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר