8 מנות
90 קלוריות למנה
הטופו הוא אחד המוצרים המרכזיים שמקורו מן הסויה – קטנית עשירה במיוחד, והוא משמש תחליף גבינה במזרח-הרחוק.
במתכון זה משולבות שתי קטניות, סויה ושעועית, המספקות בתבשיל אחד שפע של חלבונים, מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים.
שיטת הבישול במזרח אסיה מתאפיינת בטיגון-ערבוב קצר מאוד, תוך הקפצת המרכיבים בשמן שומשום, בשילוב של שלל טעמים מחמוץ ועד חריף.
חומרים
1 שקית (600 גרם) שעועית עדינה מוקפאת "סנפרוסט"
200 גרם טופו, חתוך לקוביות
2 כפות שומשום קלוי
למשרה טופו:
2 כפות רוטב סויה
1 כף דבש
1 כפית שמן שומשום
1/2 כפית רוטב צ'ילי מתוק
2 שיני שום, כתושות
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
מלח, פלפל שחור טחון
לרוטב השעועית:
1 כף דבש
2 כפות רוטב סויה
1 שן שום, כתושה
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המשרה.
מוסיפים את קוביות הטופו, מערבבים שוב, ומכסים. משרים במשך שעה.
שמים את השעועית העדינה בסיר עם מים רותחים שהומלחו קלות, מביאים לרתיחה שניה, מסננים ומצננים.
מחממים מחבת טפלון או ווק, ומקפיצים את קוביות הטופו עם נוזל המשרה כ-2 דקות עד שהן משחימות.
מוסיפים את השעועית ואת חומרי הרוטב, ומקפיצים 2 דקות נוספות.
מפזרים מעל את השומשום הקלוי ומגישים חם.