חציל ממולא בפסטו ברוטב פטריות ושמנת

מצרכים ל-4 מנות2 חצילים בינוניים מוצקיםמלח גסקמחשמן לטיגון עמוקגבינה מגורדת (צאן, רוקפור או בולגרית לפי הטעם)רוטב פסטו250 גרם בזיליקום טרי150 גרם פטרוזיליה70 גרם צנוברים50 גרם גבינת פרמז'ןמלח, פלפל לבןרבע כוס שמן זית3 שיני שום טריותרוטב פטריות ושמנת1 כוס שמנת מתוקה6 פטריות שמפיניון טריותמעט פטריות יער מיובשות, מושרות במים חמים כ-30 ד'50 גרם חמאהמלח, פלפל לבןאופן ההכנהחוצים את החצילים לאורכם ויוצרים במרכז כל מחצית חציל גומה למילוי. מפזרים על החצילים מלח גס ומניחים ל-3 שעות, סופגים את הנוזלים, מקמחים, מטגנים בשמן עמוק עד שהחצילים זהובים וסופגים בעזרת נייר סופג.מרסקים במעבד מזון את כל מרכיבי המלית. מבשלים את כל מרכיבי הרוטב כ-15 דקות על אש בינונית, מצננים מעט ומרסקים במעבד מזון. ממלאים את חצאי החצילים בכמות נדיבה של פסטו, מפזרים מעל גבינהך מגורדת (רוקפור) ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך 10 ד'. יוצקים את הרוטב ומגישים חם.

מצרכים ל-4 מנות
2 חצילים בינוניים מוצקים
מלח גס
קמח
שמן לטיגון עמוק
גבינה מגורדת (צאן, רוקפור או בולגרית לפי הטעם)

רוטב פסטו
250 גרם בזיליקום טרי
150 גרם פטרוזיליה
70 גרם צנוברים
50 גרם גבינת פרמז'ן
מלח, פלפל לבן
רבע כוס שמן זית
3 שיני שום טריות

רוטב פטריות ושמנת
1 כוס שמנת מתוקה
6 פטריות שמפיניון טריות
מעט פטריות יער מיובשות, מושרות במים חמים כ-30 ד'
50 גרם חמאה
מלח, פלפל לבן

אופן ההכנה
חוצים את החצילים לאורכם ויוצרים במרכז כל מחצית חציל גומה למילוי. מפזרים על החצילים מלח גס ומניחים ל-3 שעות, סופגים את הנוזלים, מקמחים, מטגנים בשמן עמוק עד שהחצילים זהובים וסופגים בעזרת נייר סופג.

מרסקים במעבד מזון את כל מרכיבי המלית. מבשלים את כל מרכיבי הרוטב כ-15 דקות על אש בינונית, מצננים מעט ומרסקים במעבד מזון. ממלאים את חצאי החצילים בכמות נדיבה של פסטו, מפזרים מעל גבינהך מגורדת (רוקפור) ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך 10 ד'. יוצקים את הרוטב ומגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר