פלפלים צבעוניים וקישואים עם ג'ינג'ר, קשיו ושום

ניתן להוסיף כל ירק שמתבשל מהר (כמו כרישה או ברוקולי) חלוט (כמו גזר או כרובית) וגם טופו, אם רוצים.

ניתן להוסיף כל ירק שמתבשל מהר (כמו כרישה או ברוקולי) חלוט (כמו גזר או כרובית)  וגם טופו, אם רוצים.

חומרים ל- 4 מנות:
8 פלפלים מצבעים שונים (ירוק, צהוב, אדום, כתום)
2-3 קישואים, רצוי כהים או צבעוניים, פרוסים לרוחב ל-2 ס"מ עובי
3/4 כוס אגוזי קשיו
2 –3 שיני שום גדולות פרוסות
5 ס"מ ג'ינג'ר מקולף וחתוך לחתיכות גסות
מלח ים גס או רוטב סויה לפני הטעם
2 כפות שמן קוקוס

אופן ההכנה:
מסלקים את הזרעים והצלעות הלבנות של הפלפלים.
חותכים לרצועות בעובי 4 ס"מ.
חותכים כל רצועה לרוחב לשניים.
במעבד מזון או בבלנדר, טוחנים דק (אך לא למשחה) קשיו, שום וג'ינג'ר עם מעט מלח גס.
מחממים שמן קוקוס בווק או מחבת גדולה, ומוסיפים את הפלפלים והקישואים. מקפיצים עד שהירקות מתחילים להזהיב משני הצדדים.
מוסיפים את תערובת השום- ג'ינג'ר-קשיו, ובוחשים בכדי לפזר אותה באופן אחיד. ממשיכים להקפיץ בבחישה קלה עוד דקה או שתיי,ם עד שהפלפלים מוכנים אך עדיין פריכים .
מגישים מייד, רצוי עם אורז קוקוס.

ניתן לשמור חלק ממי ההשריה של האורז ולהשתמש לייצור רוטב לתבשיל: מערבבים כוס-כוס וחצי של מים או מי השריה עם 2 כפיות קורנפלור וקורט כורכום ומוסיפים דקה לפני סוף הבישול.
מבשלים עד שהרוטב מסמיך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר