חציל ממולא באורז וקטניות

מתכון ל- 6 מנותחומרים:2 חצילים גדוליםמלח גס סוגת, כמות לפי הטעםשליש כוס שעועית לבנה, לאחר השרייה ללילה שליש כוס שעועית אדומה, לאחר השרייה ללילהחצי כוס אורז עגול מלא סוגתשמן זית 2 עגבניות גדולות, קצוצות דק2 כפיות רסק עגבניות 3 גזרים גדולים, מגוררים דק 1 בצל, קצוץ 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים1 כפית קינמון 1 כפית כורכום מלח ופלפל שחור לפי הטעםאופן ההכנה:לחתוך כל חציל ל- 3 חלקים לאורך- כל חלק צריך להיות בגובה של 4 סנטימטר. לרוקן את החצילים מתוכנם ולהניח בצלחת עם מעט מלח גס עליהם. לשים את "גביעי" החצילים בשמן זית, ולחרוץ בשוליים שלהם חריצים עם סכין. לחמם תנור לחום של 200 מעלות. לשים את 6 גביעי החצילים בתבנית משומנת בשמן זית ולהכניס אותם לתנור ל- 15 דקות. החצילים חייבים להיות רכים אך יציבים. בתום 15 דקות להוציא את התבנית מהתנור, אך להשאירו על חום של 150 מעלות. בסיר גדול יש לשים את שני מיני השעועית ולכסות היטב במים. להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית עד התרככות מלאה שלהן. אם נותרו נוזלים יש לסנן. בסיר קטן להניח את האורז המלא ולשטוף עם הרבה מים מהברז עד שהמים צלולים. להוסיף לסיר מים עד כדי 2 סנטימטר מעל קו האורז. להביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך את האש ולבשל 10 דקות או עד התרככות האורז וספיגת כל הנוזלים. לחמם במחבת גדולה שמן זית ולהוסיף את הבצל, העגבניות, רסק העגבניות, שני שליש מהבצל הירוק והגזר. לערבב תוך טיגון ולהוסיף את התבלינים. להוסיף את השעועית והאורז ולהמשיך לערבב. יש לטעום על מנת לראות אם יש צורך בהוספה של מלח או פלפל. למלא את החצילים במלית במהודק.לטפטף כמה טיפות שמן זית על כל חציל ולהכניס שוב לתנור לעוד 10 דקות. ניתן לקשט בבצל ירוק הנותר ולהגיש חם. צילום: גליה דור

מתכון ל- 6 מנות

חומרים:
2 חצילים גדולים
מלח גס סוגת, כמות לפי הטעם
שליש כוס שעועית לבנה, לאחר השרייה ללילה
שליש כוס שעועית אדומה, לאחר השרייה ללילה
חצי כוס אורז עגול מלא סוגת
שמן זית
2 עגבניות גדולות, קצוצות דק
2 כפיות רסק עגבניות
3 גזרים גדולים, מגוררים דק
1 בצל, קצוץ
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1 כפית קינמון
1 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
לחתוך כל חציל ל- 3 חלקים לאורך- כל חלק צריך להיות בגובה של 4 סנטימטר. לרוקן את החצילים מתוכנם ולהניח בצלחת עם מעט מלח גס עליהם.
לשים את "גביעי" החצילים בשמן זית, ולחרוץ בשוליים שלהם חריצים עם סכין.
לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
לשים את 6 גביעי החצילים בתבנית משומנת בשמן זית ולהכניס אותם לתנור ל- 15 דקות. החצילים חייבים להיות רכים אך יציבים.
בתום 15 דקות להוציא את התבנית מהתנור, אך להשאירו על חום של 150 מעלות. 
בסיר גדול יש לשים את שני מיני השעועית ולכסות היטב במים.
להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית עד התרככות מלאה שלהן. אם נותרו נוזלים יש לסנן. 
בסיר קטן להניח את האורז המלא ולשטוף עם הרבה מים מהברז עד שהמים צלולים.
להוסיף לסיר מים עד כדי 2 סנטימטר מעל קו האורז.
להביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך את האש ולבשל 10 דקות או עד התרככות האורז וספיגת כל הנוזלים. 
לחמם במחבת גדולה שמן זית ולהוסיף את הבצל, העגבניות, רסק העגבניות, שני שליש מהבצל הירוק והגזר.
לערבב תוך טיגון ולהוסיף את התבלינים.
להוסיף את השעועית והאורז ולהמשיך לערבב. יש לטעום על מנת לראות אם יש צורך בהוספה של מלח או פלפל. 
למלא את החצילים במלית במהודק.
לטפטף כמה טיפות שמן זית על כל חציל ולהכניס שוב לתנור לעוד 10 דקות.
ניתן לקשט בבצל ירוק הנותר ולהגיש חם.

צילום: גליה דור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר