ירקות צלויים בנשר מאלט וברביקיו מוקרמים

מצרכים:1.5 כוסות נשר מאלט2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים 2 בטטות בינוניות, קלופות2 פלפלים אדומים בינוניים 1 בצל אדום, חצוי ופרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ3 כפות רוטב ברביקיו2 כפות טימין טרי, קצוץמלח גספלפל לבן גרוס3 כפות שמן זית1 כוס פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן3 כפות פרורי לחםאופן ההכנה:לתבנית בינונית יוצקים כוס וחצי נשר מאלט.מעמידים את הפלפלים וחותכים לרבעים לאורכם, מסירים את הגבעול והגרעינים.חותכים את הבטטות ותפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס"מ .מסדרים את הירקות כקלפים מעל הבירה השחורה. גובה הבירה השחורה צריך להגיע לרבע התחתון של הירקות.מברישים את הירקות ברוטב הברביקיו.מפזרים מעל 2 כפות טימין קצוץ, קורט מלח גס, קורט פלפל לבן גרוס ומטפטפים 3 כפות שמן זית.מכסים וצולים בתנור כ-40 דקות לערך, עד לריכוך.מסירים את הכיסוי ומפזרים מעל הירקות את פתיתי גבינת העמק ואת פרורי הלחם, וצולים עד להשחמה קלה.מגישים חם.דבר הדיאטנית: מנה משביעה המשלבת את כל אבות המזון בצלחת אחת – פחמימות (מורכבות), חלבונים, שומנים ויטמינים ומינרלים. שילוב בין תפוח האדמה – המכיל כמות גבוהה של המינרל אשלגן, גבינת עמק – העשירה בסידן,  ונשר מאלט – המספק סידן, מגנזיום ואשלגן, מספקים את שלושת המינרלים החשובים לשמירה על לחץ דם תקין ומאוזן.בנוסף, המנה מכילה את כל חמשת הצבעים – לבן, כתום, אדום, ירוק וסגול, שיחד עם נשר מאלט מספקים נוגדי חמצון לחיזוק מערכת החיסון ושמירה על בריאות הלב, כלי הדם והעור.

מצרכים:
1.5 כוסות נשר מאלט
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
2 בטטות בינוניות, קלופות
2 פלפלים אדומים בינוניים
1 בצל אדום, חצוי ופרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ
3 כפות רוטב ברביקיו
2 כפות טימין טרי, קצוץ
מלח גס
פלפל לבן גרוס
3 כפות שמן זית
1 כוס פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
3 כפות פרורי לחם

אופן ההכנה:
לתבנית בינונית יוצקים כוס וחצי נשר מאלט.
מעמידים את הפלפלים וחותכים לרבעים לאורכם, מסירים את הגבעול והגרעינים.
חותכים את הבטטות ותפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס"מ .
מסדרים את הירקות כקלפים מעל הבירה השחורה.
גובה הבירה השחורה צריך להגיע לרבע התחתון של הירקות.
מברישים את הירקות ברוטב הברביקיו.
מפזרים מעל 2 כפות טימין קצוץ, קורט מלח גס, קורט פלפל לבן גרוס ומטפטפים 3 כפות שמן זית.
מכסים וצולים בתנור כ-40 דקות לערך, עד לריכוך.
מסירים את הכיסוי ומפזרים מעל הירקות את פתיתי גבינת העמק ואת פרורי הלחם, וצולים עד להשחמה קלה.
מגישים חם.

דבר הדיאטנית:
מנה משביעה המשלבת את כל אבות המזון בצלחת אחת – פחמימות (מורכבות), חלבונים, שומנים ויטמינים ומינרלים.
שילוב בין תפוח האדמה – המכיל כמות גבוהה של המינרל אשלגן, גבינת עמק – העשירה בסידן,  ונשר מאלט – המספק סידן, מגנזיום ואשלגן, מספקים את שלושת המינרלים החשובים לשמירה על לחץ דם תקין ומאוזן.
בנוסף, המנה מכילה את כל חמשת הצבעים – לבן, כתום, אדום, ירוק וסגול, שיחד עם נשר מאלט מספקים נוגדי חמצון לחיזוק מערכת החיסון ושמירה על בריאות הלב, כלי הדם והעור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר