10-12 יחידות
חומרים:
חציל צר, ארוך וקל
2 כפות שמן זית
שן שום
2 פרוסות גבינה צפתית או פטה
מספר עלי בזיל, אורגנו או זעתר טריים
4-5 עגבניות צ'רי פרוסות דק
זיתים מסוג קלמטה
פירורי לחם
מעט אבקת מרק בצל
ביצה
שמן קנולה
יוגורט מתובל בשום ושמן זית
אופן ההכנה:
פורסים את החציל לפרוסות מחוברות (כמו סנדויץ').
מורחים שמן זית מתובל בשום.
מעל מניחים עלה, מעליו גבינה, פרוסת עגבנייה ופיסת זית, ומהדקים קלות.
טובלים בביצה ובפירורי לחם מתובלים באבקת בצל.
מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
מניחים על נייר סופג.
אפשר להכין מראש ולחמם בתנור.
להגיש לצד יוגורט מתובל.
רונית ומוטי אלעזרי מציעים ארוחת בוקר או ברנץ' בתוך גן הירק האורגני שלהם. המנות כוללות שלל ירקות העונה מהגינה, לחמניות הנאפות במקום, גבינות שונות, סלטים טריים וטעימים, מטבל שמן זית, שייק בננות תמרים וטחינה, תה צמחים. בתיאום מראש בלבד: רונית, טל. 052-3666819
ממתכוני תושבי הערבה לקראת התערוכה החקלאית בחצבה, 27-28 בינואר 2010