ירקות ממולאים עם בורגול וצימוקים

תבנית פיירקס 39*27 ירקות למילוי:אפשר למלא כל ירק בעל נפח, רצוי לגוון כמה שיותר (סלק, קישוא, עגבניה, בצל, פלפל, חציל, עלי מנגולד, כרישה)הכנת המילוי:2 כוסות (לפני בישול) בורגול גס מבושל וקר4-5 עגבניות אדומות מאד מגורדות100 גר' צימוקים שחורים קטנים מאד2 בצל לבן קצוץ דק2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק1/2 כוס נענע קצוצה דק ללא הגבעוליםמלחפלפל לבן טחון1 כפית תערובת של קינמון, ציפורן, פלפל ומוסקט טחוניםמיץ וגרידה מלימון אחדרכיבים לרוטב:2 גזרים לא גדולים2 בצלים בינוניים1 כרישה5 גבעולי סלרי1/2 ליטר פטרוזיליה קצוצה4-5 עגבניות אדומות מאד מגורדותאופן ההכנה:מערבבים היטב את כל החומרים עד שנוצרת מסה אחידה.מרוקנים את ירקות השורש בעזרת כף או כפית (לפת וסלק בינוניים). לשמור את ה"מכסה" ואת התוכן בשני כלים נפרדים.ממלאים את הירקות בתערובת המילוי, ולכסות בעזרת "מכסי" הירקות.מגרדים את הגזרים והבצל בפומפייה גסה, וקוצצים את הכרישה והסלרי דק מאד. קוצצים כשתי כוסות מתוכן ירקות השורש הממולאים ששמרנו (אפשר במג'ימיקס). מחממים מעט שמן זית בסיר רחב.מאדים את ירקות השורש עם שאריות הירקות מהממולאים עד שמתרככים. להוסיף את העגבניות המגורדות.לכסות במים ולהביא לרתיחה. לכבות את האש ולהוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה. לתבל במלח. מניחים את הירקות הממולאים בתבנית הפיירקס, צמודים אחד לשני ככל שניתן.מכסים את הממולאים בשני שליש גובה מהנוזל עם הירקות. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. לאפות בתנור 180 מעלות כשעה. להסיר את הכיסוי ולאפות כחצי שעה עד 45 דקות נוספות,.יש לראות שרוב הנוזלים התאדו, אם יש צורך, לאפות עוד רבע שעה.שף נועם דקרס ממסעדת ליליות

תבנית פיירקס 39*27

ירקות למילוי:
אפשר למלא כל ירק בעל נפח, רצוי לגוון כמה שיותר (סלק, קישוא, עגבניה, בצל, פלפל, חציל, עלי מנגולד, כרישה)

הכנת המילוי:
2 כוסות (לפני בישול) בורגול גס מבושל וקר
4-5 עגבניות אדומות מאד מגורדות
100 גר' צימוקים שחורים קטנים מאד
2 בצל לבן קצוץ דק
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס נענע קצוצה דק ללא הגבעולים
מלח
פלפל לבן טחון
1 כפית תערובת של קינמון, ציפורן, פלפל ומוסקט טחונים
מיץ וגרידה מלימון אחד

רכיבים לרוטב:
2 גזרים לא גדולים
2 בצלים בינוניים
1 כרישה
5 גבעולי סלרי
1/2 ליטר פטרוזיליה קצוצה
4-5 עגבניות אדומות מאד מגורדות

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים עד שנוצרת מסה אחידה.
מרוקנים את ירקות השורש בעזרת כף או כפית (לפת וסלק בינוניים). לשמור את
ה"מכסה" ואת התוכן בשני כלים נפרדים.
ממלאים את הירקות בתערובת המילוי, ולכסות בעזרת "מכסי" הירקות.
מגרדים את הגזרים והבצל בפומפייה גסה, וקוצצים את הכרישה והסלרי דק מאד. קוצצים כשתי כוסות מתוכן ירקות השורש הממולאים ששמרנו (אפשר במג'ימיקס). מחממים מעט שמן זית בסיר רחב.
מאדים את ירקות השורש עם שאריות הירקות מהממולאים עד שמתרככים. להוסיף את העגבניות המגורדות.
לכסות במים ולהביא לרתיחה.
לכבות את האש ולהוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה.
לתבל במלח.
מניחים את הירקות הממולאים בתבנית הפיירקס, צמודים אחד לשני ככל שניתן.
מכסים את הממולאים בשני שליש גובה מהנוזל עם הירקות.
מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום.
לאפות בתנור 180 מעלות כשעה.
להסיר את הכיסוי ולאפות כחצי שעה עד 45 דקות נוספות,.
יש לראות שרוב הנוזלים התאדו, אם יש צורך, לאפות עוד רבע שעה.

שף נועם דקרס ממסעדת ליליות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר