מתכון של שף ניר דגן, מתוך ספר הבישול הדרום אמריקאי שלו "פיאסטה". הכבישה המהירה של הבצל הסגול יוצרת תוספת נהדרת לעוף, לבשר ולדגים ואף לסלטים.
חומרים ל- 4 מנות:
1 בצל סגול חצוי ופרוס לפרוסות בעובי ½ ס"מ
1.5 כפיות מלח
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
1 כוס בירה בהירה
2.5 כפות סוכר
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מפרידים את פרוסות הבצלים בקערה.
מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
מניחים ל-30 דקות.
שוטפים את הבצל היטב ומייבשים בנייר סופג.
מערבבים בקערה את הבירה, החומץ, הסוכר והפלפל.
מוסיפים את הבצלים ומשרים לשעה.
מגישים או שומרים במקרר עד לשימוש (מחזיק יום במקרר).