שולבטה – תבשיל בורגול חם עם קישוא, חציל, ובצל ברוטב עגבניות

מתכון לשישה סועדיםמצרכים: 1 ק"ג בורגול1/2 ק"ג קישוא1/2 ק"ג חציל1/2 ק"ג בצל1/2 ק"ג עגבניות שיני שום מלח, פלפל, הל, פלפל לבן2 קופסאות של 300 גר' רוטב עגבניות אופן ההכנה:משרים את הבורגול 1/2 שעה במים. מטגנים את הבצל ב- 1/2 כוס שמן (1/4כוס שמן תירס, ו- 1/4כוס שמן זית). פורסים את החצילים והקישואים וחותכים את העגבניות לחתיכות קטנות. מוסיפים את החציל, הקישוא, העגבנייה ושתי שיני שום לבצל המטוגן. מכסים במים ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים את הבורגול, 1 1/2 כף מלח, 1/2 כף פלפל שחור, קמצוץ הל ופלפל לבן.מוסיפים את רוטב העגבניות לתערובת. מבשלים כ- 15 דקות בסיר הרותח והמכוסה. צילום: גלעד בן שץ

מתכון לשישה סועדים

מצרכים:
1 ק"ג בורגול
1/2 ק"ג קישוא
1/2 ק"ג חציל
1/2 ק"ג בצל
1/2 ק"ג עגבניות
שיני שום
מלח, פלפל, הל, פלפל לבן
2 קופסאות של 300 גר' רוטב עגבניות

אופן ההכנה:
משרים את הבורגול 1/2 שעה במים.
מטגנים את הבצל ב- 1/2 כוס שמן (1/4כוס שמן תירס, ו- 1/4כוס שמן זית).
פורסים את החצילים והקישואים וחותכים את העגבניות לחתיכות קטנות.
מוסיפים את החציל, הקישוא, העגבנייה ושתי שיני שום לבצל המטוגן.
מכסים במים ומבשלים עד לרתיחה.
מוסיפים את הבורגול, 1 1/2 כף מלח, 1/2 כף פלפל שחור, קמצוץ הל ופלפל לבן.
מוסיפים את רוטב העגבניות לתערובת.
מבשלים כ- 15 דקות בסיר הרותח והמכוסה. 

צילום: גלעד בן שץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר